Fejsbuk promijenio USLOVE: Evo na koji će način ova društvena mreža koristiti PODATKE KORISNIKA - Volim Podgoricu

Fejsbuk promijenio USLOVE: Evo na koji će način ova društvena mreža koristiti PODATKE KORISNIKA

Kompanija „Fejsbuk“ izmjenila je uslove korišćenja u kojima je jasno naznačeno da zaradu ostvaruje prodajom pristupa podacima korisnika, saopštila je Evropska komisija.

„Fejsbuk“ je uslove korišćenja promjenio posle razgovora sa Komisijom i evropskim tijelima za zaštitu potrošača.

„Sada će korisnici jasno razumjeti da društvena mreža koristi njihove podatke za prodaju ciljanih reklama“, rekla je komesarka za zaštitu potrošača Vera Jurova.

Zvaničnici i tijela EU su pojačali nadzor nad Fejsbukom, a poslijee skandala sa firmom „Kembridž Analitika“, koja je navodno nepropisno došla u posjed podataka oko 87 miliona korisnika Fejsbuka.

Izmjene su dio širih globalnih napora da se društvene mreže kontrolišu zbog kršenja privatnosti, štetnih sadržaja i drugih zloupotreba na internetu.

2 komentara

  1. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you helped me.

  2. I am often to blogging and i genuinely appreciate your articles. The content has truly peaks my interest. I am going to bookmark your website and keep checking for first time info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com