Ispalili 26 metaka: Evo ko je Ivan Đorđević koji je ubijen u sačekuši - Volim Podgoricu

Ispalili 26 metaka: Evo ko je Ivan Đorđević koji je ubijen u sačekuši

Ivan Đorđević (59) za koga južnoafrički mediji tvrde da je iz Srbije, ubijen je u sačekuši u stambenom kompleksu u Brajstonu kod Johanesburga dok je izlazio iz blindiranog vozila, a napadači su pobjegli. Ovaj napad nastavak je serija ubistava u kojima je za godinu ubijeno šestoro Srba.

Napadači su prilikom likvidacije koristili poluautomatsku pušku R5 i tom prilikom ispalili 26 metaka, prenosi “Tim Njuz24”.

Sudeći po navodima svjedoka, prenose južnoafrički mediji, muškarca su napala dva maskirana muškarca i upucala ga hicima iz automatske puške, nakon čega je žrtva ostala mrtva na licu mjesta.

“Čuvar zgrade nam je rekao da je neko upucan na kraju kompleksa zgrada. Istrčali smo napolje da vidimo da li i kako možemo da pomognemo nesrećnom muškarcu, ali je već bio mrtav”, navela je jedna od očevidaca za portal Njuz24 i dodala da ne zna ime ubijenog čovjeka, već samo da se radi o “srpskom gospodinu”.

Policija trenutno traga za osumnjičenima.

U JAR ubijeno je nekoliko mafijaša iz srpskog podzemlja koji su bili povezani sa distribucijom droge i prevlasti među kriminalnim grupama, a prema riječima novinarke južnoafričkog medija “Njuz24” stanje u Johanesburgu predstavlja “borbu između dvije srpske kriminalne organizacije”.

Ko je Ivan Đorđević

Đorđević je u septembru 2017. teško ranjen. On je tada izrešetan u automobilu “tojota”koju je parkirao blizu jednog restorana, ali je taj napad čudom preživio. Đorđević se dovodio u vezu sa ratom dva zaraćena srpska klana u JAR , pa se sumnja da je i ta pucnjava bila povezana sa tim.

Ljekari su Đorđevića zatekli kako leži na parkingu kvarta u kome je inače živio. Motiv ubistva je sada nepoznat, a djeluje kao da je likvidacija urađena profesionalno, prenose lokalni mediji. Kod njega su, navodni, nađena dokumenta na ime Ivan Lazarević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com