ODUPRI SE: Diktator će pasti mnogo ranije nego što smo očekivali - Volim Podgoricu

ODUPRI SE: Diktator će pasti mnogo ranije nego što smo očekivali

Borbena gotovost DPS-a uzalud je podignuta na najviši nivo, ni tri saopštenja u jednom danu ne mogu sakriti činjenicu da diktator ne samo što mora pasti, nego će se to dogoditi mnogo ranije nego što su očekivali i najveći optimisti u pokretu Odupri se, saopšteno je iz ovg pokreta.

Saopštenje pokreta Odupri se-97000 prenosimo integralno.

Borbena gotovost DPS-a uzalud je podignuta na najviši nivo, ni tri saopštenja u jednom danu ne mogu sakriti činjenicu da diktator ne samo što mora pasti, nego će se to dogoditi mnogo ranije nego što su očekivali i najveći optimisti u pokretu Odupri se. Tek je završen osmi protest, a partija koja je nekad – nažalost – krojila sudbinu Balkana više nije u stanju ni da u sopstvenim redovima nađe potpisnika saopštenja za kojega je čuo makar neko liše komšiluka. Prva linija odbrane gospodara ćuti kao zalivena, nastojeći da izbjegne njegovu sudbinu.

Umjesto da odgovori na zahtjeve građana, junoša M.M. pita se ko su organizatori protesta, pokazujući time da je korumpirano vođstvo DPS-a potpuno izgubilo kontakt sa Briselom. Evropski komesar Johanes Han sigurno je provjerio ko su organizatori protesta, inače im se ne bi i javno i preko Delegacije u Podgorici izvinio što nije imao vremena za razgovor koji je, po njegovoj molbi, obavio gospodin Orav.

“Ne reaguju na optužbe svog ideologa, odbjeglog tajkuna, da među njima ima saradnika Udbe”, poručuje partija čiji je ideolog osuđen kao šef organizovane kriminalne grupe i čiji je tajkun odbjegao nakon što je – po sopstvenom priznanju – izreketiran za desetine miliona, ne računajući otete banke.

Takvoj partiji ostala je da služi još samo Udba, koja očigledno jš nije uspjela da se uvuče u pokret Odupri se. Da jeste, u tri saopštenja saopštili bi bar jednu istinu.

Stari kadar DPS-a neće ni prstom po tastaturi da mrdne u odbranu gospodara. Da je jedan od njih bar pročitao saopštenje, objasnio bi junoši kako se sporazumi upravo i potpisuju da se jedna strana ne bi drugoj uplitala u poslove.

“Najavili su da odmah poslije izbora može doći do zaokreta na strateškom državnom kursu”, pogodio je M.M. konačno. Strateški državni kurs je pogibija 200 mladića u tzv. ratu za mir, skoro još toliko u uličnim obračunima, milijarde na računima političara i njihovih tajkuna, stotine opljačkanih preduzeća i desetine hiljada osiromašenih radnika, rasprodata obala, šverc droge, duvana i ko zna čega… Ko normalan ne bi promijenio takav državni kurs?!

Drugi portparol DPS-a, nova Pobjeda, pozivajući se na čak tri izvora, samo potvrđuje koliko liči na onu staru iz ‘90-ih u kojoj je istina objavljivana samo na čituljama. Niti DF pokazuje namjeru da preuzme proteste, niti bi mu organizatori to dopustili, niti bi to imao sa kim da izvede. Zna da je posljednjem okupljanju, povodom stavljanja njegovog poslanika u zatvor, prisustvovalo svega dvije-tri hiljade pristalica.

Perjanice grčkog tajkuna, koji još nije odbjegao, predviđaju kako bi naredni protest mogao biti najavljen ove nedjelje pod pritiskom partija. Naravno da mora biti najavljen ove nedjelje, ali pod pritiskom Zakona o javnim okupljanjima koji precizno definiše vrijeme između najavljivanja i održavanja.

Treći portparol DPS-a, Dnevne novine, pokušava da uvuče pokret Odupri se u međunacionalne i međuvjerske razmirice. Uprkos iskustvu glavne urednice, neće im poći za rukom.

Pokret pomaže ispunjenju zahtjeva desetina hiljada građana za smjenu vlasti i promjene sistema, ali to ne znači da ima pravo da utiče na njihov pojedinačni stav o bilo čemu. Članovi pokreta koji su posjetili krstionicu u Tivtu učinili su to u svoje lično ime, kao slobodni građani kojima pokret niti hoće, niti može, niti smije da uskraćuje bilo kakva prava.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com