PODGORICA: Odbornici URA ne dolaze na sjednicu gradskog parlamenta - Volim Podgoricu

PODGORICA: Odbornici URA ne dolaze na sjednicu gradskog parlamenta

Odbornici Građanskog pokreta URA u Skupštini Glavnog grada bojktovaće sjednicu Skupštine zakazanu za 11. april.

Iz URA-e podsjećaju da su odbornici tog pokreta napustili prethodnu sjednicu Skupštine Glavnog grada jer nisu željeli da daju “legitimitet kriminalnim radnjama, pravnim egzibicijama i farsi u režiji DPS-a”.

“Od prošle do današnje sjednice Skupštine ništa se nije promijenilo osim što je DPS kroz pravno nasilje legalizovao nezakonitu odluku o imenovanju jednopartijskih odbora povjerenika u mjesnim zajednicama koju je poslednjeg dana prošle godine donio predsjednik Skupštine Glavnog grada. Nova gradska uprava pokazala je da nije u stanju da rješava brojne probleme u glavnom gradu, a svoj nerad pokušavaju da kompezuju forsiranjem identitetskih pitanja kroz izgradnju spomenika i promjenu imena ulica”, navodi se u saopštenju URE.

Iz kluba odbornika URA-e navode da razlog bojkota sjednice jeste i pružanje podrške građanima Crne Gore koji već mjesecima kroz razne vidove građanskog bunta protestuju protiv “kriminalnog, korumpiranog i nelegitimnog režima posljednjeg evropskog diktatora Mila Đukanovića”.

“Posljednja saopštenja SDT-a potvrđuju da se DPS u Glavnom gradu bavio krimnalnim radnjama kojima se utiče na izbornu volju građana i krši princip slobode opredjeljenja pri glasanju. Za razliku od mandata DPS-a svaki poslanički i odbornički mandat opozicije je čist kao suza”.

Klub odbornika i odbor Glavnog grada URA-e, kako najavljuju, podržavaće i u narednom periodu sve oblike građanskog bunta.

“Ostajemo na raspolaganju građanima Podgorice za sve vidove pomoći i podrške oko rješavanja njihovih problema u skladu sa našim mogućnostim”, zaključili su u klubu odbornika URA-e.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com