IVAN KARADŽIĆ UČESTVOVAO U SPASAVANJU 12 DJEČAKA: “Moj posao je bio da SPASIM DJECU…” - Volim Podgoricu

IVAN KARADŽIĆ UČESTVOVAO U SPASAVANJU 12 DJEČAKA: “Moj posao je bio da SPASIM DJECU…”

Ronilac Ivan Karadžić kaže da podvig spasavanja 12 dečaka u tajlandskoj pećini, u kojem je učestvovao, ne doživljava kao herojsko delo, već kao ispunjavanje svog poziva.

Cijela planeta je prošlog ljeta strijepjela nad sudbinom 12 dečaka i njihovog trenera zarobljenih u poplavljenoj pećini na Tajlandu. Oni su tamo bili zarobljeni dvije nedjelje, a akcija spasavanja, u kojoj je učestvovalo 90 spasilaca iz cijelog svijeta, trajala je četiri dana. Jedan od njih bio je Ivan Karadžić, koji se u Beogradskoj hronici prisjetio spasavanja djece.

Moj život se u mnogome promijenio od tog događaja. Sigurno da ne bih bio ovdje da se to nije desilo. Mislim o tome svakog dana“, kaže Karadžić.

Prema njegovim rečima, prvi put kada je ugledao djecu nije znao da li su živa. Jedna od stvari kojih su se plašili jeste da li će djeca preživjeti izranjanje.

Kada smo pristigli na to mjesto, svi smo se plašili da zapravo nismo došli u spasilačku misiju, već da ćemo izvući njihova tijela. Beskrajno sam srećan što nije bilo onako kako smo strahovali“, objašnjava Karadžić.

Sa djecom, kako kaže, nije ostao u kontaktu, ali ih je vidio poslije spasavanja na proslavi, koju je organizovala tajlandska vlada.

Navodi da se ne osjeća kao junak, jer se poslednjih 13 godina života obučavao da bi bio sposoban za ovakvo ronjenje.

Možda zvuči pomalo glupo, ali kada vidite stariju gospođu da joj treba pomoć da pređe ulicu, mislim da je normalno da priđete i pomognete. To sam i ja uradio. Vidio sam da je neko u velikoj nevolji i bila mu je potrebna pomoć i da ja mogu da mu je ukažem. Ne osjećam se kao heroj“, zaključio je Karadžić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com