Čaka veoma loše, policajac javio da povraća u bolnici - Volim Podgoricu

Čaka veoma loše, policajac javio da povraća u bolnici

Policajac koji je kao oštećeni saslušan u nikšićkom Osnovnom državnom tužilastvu povodom tuče nakon fudbalske utakmice između Sutjeske i Budućnosti, rekao je juče da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv jednog od vođa navijačke grupe Varvari – Aleksandra Čake Ivanovića.

To je “Vijestima” saopštio branilac osumnjičenog Ivanovića, advokat Srđan Lješković.

On je konstatovao da je policajac dao korektnu izjavu – da nema tjelesnih povreda.

Pojasnio je da se drugi policajac – oštećeni nije juče pojavio pred tužiocem Željkom Pejovićem, zbog zdravstvenih problema.

“Javio je osnovnom državnom tužiocu da se nalazi u bolnici, da povraća i mi ćemo se potruditi da i tu medicinsku dokumentaciju vještačimo. Predali smo i drugom ODT-u Sofiji Lukovac punomoćje za zastupanje u slučaju oštećenog Aleksandra Ivanovića. Predali smo kompletnu medicinsku dokumentaciju, fotografije i ono što je nama dostupno, snimke. Očekujemo poziv naravno i saslušanje drugih lica”, kazao je Lješković.

Ponovio je da je Ivanović u lošem zdravstvenom stanju, da mu je urađen skener, kao i magnetna rezonanca koju su platili navijači Budućnosti.

“Ovim putem ponovo želim da se zahvalim načelniku Istražnog zatvora koji je omogućio, kada smo došli u večernjim časovima kad mu je određen pritvor, da Aleksandra pregledaju i da ga uputi u bolničke prostorije Istražnog zatvora. U toku saslušanja ovog pripadnika MUP-a došli smo još do 3 – 4 imena, pa ćemo vidjeti da li će ih tužilac saslušati ili ćemo mi u toku daljeg postupka tražiti njihovo saslušanje”, kazao je advokat Ivanovića.

Saslušanje drugog službenika biće obavljeno u ponedjeljak.

Ivanović je zadobio brojne teške povrede nakon derbija Sutjeska – Budućnost, a Osnovni sud u Nikšiću mu je odredio zadržavanje do 30 dana pritvora.

U sukobu je povrijeđeno šest policajaca i navijači, među kojima je i Ivanović koji je medijima kazao da su navijači nakon utakmice napadnuti bez povoda, a da je on brutalno prebijen kada je pokušao da smiri situaciju.

Navijači Fudbalskog kluba Budućnost okupili su se prije tri noći ispred zgrade Višeg državnog tužilaštva i zahtijevali da se Ivanoviću omogući da se brani sa slobode.

Varvari su ispred zgrade tužilaštva razvili parolu: “Zbog vaše sujete u zatvoru povrijeđen čovjek leži, puštite ga da se brani sa slobode jer on ne zna da bježi!”.

U obraćanju javnosti saopštili su da konačno mora da prestane policijska represija koja decenijama traje:

“Apelujemo na vas koji njegovim zadržavanjem pod teškim povredama činite ozbiljnu povredu najosnovnijih ljudskih prava, da prestanete sa ugrožavanjem Čakinog života”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com