PODGORICA: Arapi grade naselje u Zagoriču (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Arapi grade naselje u Zagoriču (FOTO)

Kompanija “Zain Property Development” iz Omana uskoro će početi sa izgradnjom milionski vrijednog diplomatskog rezidencijalnog naselja u Zagoriču u Podgorici, a vile će graditi crnogorska kompanija, potvrđeno je “Vijestima” iz omanske kompanije.

“Zain Property Development” će uskoro potpisati ugovor sa crnogorskim građevinarima, ali nijesu htjeli da otkriju koji će crnogorski građevinar graditi luksuzne vile na području nekadašnje kasarne u Zagoriču.

Projekat je vrijedan šest miliona eura, a zvanično će crnogorskoj javnosti biti predstavljen naredne sedmice.

Kompaniji iz Omana, tvrde izvori “Vijesti”, projekat u Podgorici je “proba evropskog tržišta”.

“Zain Property Development” je već realizovala nekoliko sličnih projekata u Omanu, u Crnoj Gori su registrovani od 2016. godine.

“Zain”, inače kompanija omanske porodice Moos Al Raisi, kupila je državno zemljište od 9.696 metara kvadratnih u Zagoriču za 752.201 euro, u aprilu 2017. godine.

Dobili su saglasnost glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića na idejno rješenje kompleksa (stambene zgrade, trg…), a koji je uradio Studio Synthesis architecture&design iz Podgorice.

Predstavnici kompanije ranije su zatražili od Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice i da obračunaju naknadu za komunalno opremanje zemljišta za izgradnju kompleksa na zemljištu u Zagoriču.

Vlada je na sjednici 29. decembra 2016. dala saglasnost za prodaju zemljišta u Zagoriču.

“Postupajući po predmetnom zahtjevu, Ministarstvo finansija je u skladu sa redovnom zakonskom procedurom pokrenulo postupak prodaje nepokretnosti u svojini države Crne Gore, odnosno djelova urbanističkih parcela, te nakon dobijanja saglasnosti Vlade, objavilo javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju nepokretnosti u svojini države Crne Gore, ukupne površine 9.696 metara kvadratnih, procijenjene vrijednosti 77,58 eura po kvadratu”, saopšteno je ranije iz Ministarstva finansija. Izvršni direktor firme, prema Centralnom registru privrednih subjekata, je Miloš Milošević, a osnivači su članovi porodice Al Raisi sa 49 odsto uloga Moosa Mohamed Abudullah Moosa, a 51 procenat Mish ‘Al Mohamed Abudullah Moosa. Sjedište je u Ulici 4. jula na Tuškom putu u Podgorici.

Vijesti

1 komentar

  1. Што не завршише Турци завршиће Арапи. Биће чиста исламизација српског становништва у цг

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com