PODGORICA: Profesorica Mirjana Vidaković se vraća na posao, NEZAKONITO OTPUŠTENA - Volim Podgoricu

PODGORICA: Profesorica Mirjana Vidaković se vraća na posao, NEZAKONITO OTPUŠTENA

Profesorica OŠ “Štampar Makarije” Mirjana Vidaković nezakonito je u aprilu 2018. dobila otkaz, utvrdio je podgorički Osnovni sud.

Sud je još naložio školi da Vidakovićevu vrati na posao u roku od osam dana od pravosnažnosti presude, pod prijetnjom prinudnog izvršenja, ali i da plati sudske troškove od 1.134 eura.

“Ovo je pobjeda pravde, ali i vraćanje ugleda školi. Zahvaljujem se đacima, njihovim roditeljima i kolegama što su me podržavali svih ovih mjeseci”, kazala je Vidakovićeva “Vijestima”.

Nova direktorica OŠ “Štampar Makarije” Nataša Vlahović kratko je kazala “Vijestima” da još nije dobila presudu, ali da “vjeruje u pravosudne organe” i da će “postupiti onako kako oni budu naložili”.

Bivša direktorica Milica Stanković otpustila je Vidakovićevu nakon sprovedenog disciplinskog postupka, tokom kojeg je tvrdila da je profesorica iz škole, bez odobrenja, iznijela računar.

Stankovićeva, koja jesenas nije izabrana za novi mandat u toj školi upravo zbog neslaganja sa dijelom kolektiva, otpustila je Vidakovićevu tvrdeći i da je sporni kompjuter vrijedan od hiljadu eura.

“Tužilja nije imala namjeru da uništi ili otuđi stvar, već da je vrati u funkciju i produži joj radni vijek”, stoji u obrazloženju presude, koju potpisuje sutkinja Tamara Šuković.

Vidakovićeva je već godinu bez posla i primanja, a njene kolege su za nju sakupljali i novčanu pomoć.

Predsjednik podgoričkog Sindikata prosvjete Slobodan Savović kazao je da je ta organizacija sa pažnjom pratila sudski proces.

“I trudili se da budemo podrška koleginici Vidaković. Nastojali smo, zajedno sa njenim kolegama iz škole, makar malo materijalno da joj pomognemo. Nedopustivo je da jedan ovakav radni spor traje tako dugo, a nameće se i pitanje da li će neko biti odgovoran za nastale materijalne troškove. I to nije jedini primjer gdje uprave škola gube radne sporove protiv zaposlenih i da nastaje materijalna šteta po budžet prosvjete… Mnogi iz uprava škola koji su, sudski dokazano, pogrešno radili su napredovali. Tužno je to da za naknade štete i sudske troškove ima novca, a za povećanje zarada nema”, ocijenio je Savović.

2 komentara

  1. Drago mi je za vas profesorice Mirjana – divna koleginica- ? sve najbolje u daljem radu – pravda prije ili kasnije pobijedi- ? iz Tuzi

  2. Bravo Mirooo- divna nastavnica- drago mi je za vas- a poneki ditektori-rice su ?- bar da ti plate otstetu ta bivsa uprava

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com