Dejan Savićević posle 20 godina otkrio detalje o legendarnom intervjuu i Purgeru: Vidim ga, nema dva zuba u glavu (VIDEO) - Volim Podgoricu

Dejan Savićević posle 20 godina otkrio detalje o legendarnom intervjuu i Purgeru: Vidim ga, nema dva zuba u glavu (VIDEO)

Legenda Crvene zvezde i jugoslovenskog fudbala Dejan Savićević i danas se prisjeća detalja koji je prethodio fudbalkskom meču Hrvatska-Jugoslavija igranom 1999. godine.

Kada kažete Dejan Savićević, sigurno da je prvo na što pomslite fenomenalna fudbalska karijera provedena u Crvenoj zvezdi i Milanu, titule prvaka Evrope, odlične partije u dresu sa državnim grbom, ali tu je i ta urnebesna situacija iz Zagreba odgledana  i prepričana na stotine puta.

– Dođi ‘vamo, Purgeru, po**ši ga malo Purgeru – i dan danas su riječi Dejana Savićevića koje mnogi citiraju.

U razgovoru za Sport klub, Savićević se prisjetio i tog legendarnog intervjua i otkrio kako je sve to izgledalo.

– To se dešava pred utakmicu 1999. godine, igrali smo s Hrvatima. Ja dajem izjavu, sam ostao tamo da pričam, i vidim i čujem da neko stalno nešto dobacuje i stalno neke uvrede. U jednom momentu, kada mi je puna glava bila njegovih psovki i prozivki, a ja bio pred kraj izjave, okrenem se, vidim čovjeka ne više od metar sedamdeset, šezdeset. Sad se sjećam, imao je dres šahovnicu, crnu jaknu i neku trenerku donji dio. Nema dva zuba u glavu. I ja se okrenem i kažem onu psovku, kažem šta ćeš.

– I ja onda riječ po riječ, izručim to što sam imao. Nisam ponosan na to, naravno. Ne bih volio da me pamte po tome. Okrenem se, znajući da ovaj snimak može da se iskida u slovo, u pola riječi, okrenem se i kažem “prema tome, nadam se da će se utakmica završiti fer i korektno”. Da završim izjavu i da što pre idem u sobu – opisao je Savićević.

Ipak, nadao se da intervju u takvoj formi, sa svim tim psovkama, neće izaći javno. Imao je i obećanje od strane čovjeka koji ga je intervjuisao, a kada je vidio da to nije ispoštovano, ne smijemo ni da zamislimo šta mu je rekao.

– To pođe tako, i ja kada sam završio kažem “slušaj, oćeš ovo da okineš?” Kaže mi, “naravno, Dejo”. Par mjeseci posle, ja u Beču, zove me režiser “E završen je film, da ti pošaljem VHS kasetu”. Ja mu dam adresu, meni dođe ta kaseta, ja u dnevni boravak stavim. On me zove, “jesi video?”, ja kažem ne, zovi me za jedno sedam dana, jedno popodne kada budem imao vremena hoću na miru da odgledam. Ja posle dva-tri dana, kada sam vidio ono, želudac mi se okrenuo. E, onda možete da zamislite šta sam njemu rekao – završio je Dejan Savićević uz osmjeh.

Pogledajte njegovu izjavu o legendarnom intervjuu:

 

2 komentara

  1. You lost me, friend. Get real, I imagine I get what youre saying. I am aware what you’re saying, nevertheless, you just appear to have forgotten that might be other sorts of folks from the world who view this challenge for which it happens to be and might perhaps not go along with you. You might be turning away much individuals who had been lovers of this website.

  2. – yo , Thank you a lot for making this website . I m into gambling niche and have found this website using search on google . Will be sure to share . I am affiliate and have found your site very informational Many thanks , see ya. :S

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com