DJEČAK PRETUČEN U ŠKOLSKOM TOALETU - Volim Podgoricu

DJEČAK PRETUČEN U ŠKOLSKOM TOALETU

Dvanaestogodišnji dječak iz Herceg Novog saslušan je u prisustvu majke jer je prijavio da ga je u toaletu Osnovne škole “Dašo Pavičić” fizički maltretiralo nekoliko maloljetnih osoba. Prema sazanjima Dana iz te škole, radi se o učenicima od 14 i 15 godina koji su saslušani u prisustvu radnika Centra za socijalni rad.

Naime, sumnja se da su maloljetnici dječaka pozvali da dođe u ženski toalet u školi, a kada je on to odbio jedan od starijih dječaka uhvatio ga je rukom za vrat, a potom udarao koljenom u stomak. Drugi maloljetnik je navodno za sve to vrijeme stajao na vratima ne dozvoljavajući drugu zlostavljanog d ječaka da pristupi i odbrani ga.

Dječak koji je prijavio maltretiranje je pregledan i konstatovane su mu povrede, ali je pušten na kućno liječenje. Prema informacijama Dana sa ovim slučajem je upoznat i osnovni državni tužilac u Herceg Novom. Iz tužilaštva su naveli da se maloljetnici sumnjiče za zlostavljanje.

Direktor OŠ “Dašo Pavičić” Branislav Krečković potvrdio je u izjavi za Dan da se incident dogodio i da utvrđuju činjenice u vezi sa ovim događajem. On je kazao da je razgovarao sa roditeljima tri učenika i da su slučaj prijavili nadležnim organima.

“Nadležnim službama smo predali video-zapis iz škole kako bi se utvrdile sve činjenice u vezi sa ovim slučajem. Kao ozbiljni ljudi želimo da utvrdimo sve detalje, jer ja i moji saradnici nijesmo pristalice bombastičnih infromacija i naslova. Zasad imamo samo pretpostavke koje ispitujemo. Preduzeli smo sve što je predviđeno zakonom i nadamo se da će se utvrditi cjelokupna istina. Ukoliko se utvrdi da su đaci kršili zakon, biće sankcionisani. Trudimo se edukujemo djecu kako bismo spriječili nasilje u školi i ovo je prva su mnja d a se u našoj školi dogodio incident ovakve vrste. Kao direktor ne mogu da predvidim šta će uraditi roditelji, ali treba zajedno da sprečavamo ovakve pojave u obrazovnim ustanovama. Sve je prijavljeno policiji i Centru za socijalni rad, tako da očekujemo rezultate istrage”, rekao Krečković.

DAN

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com