Snimak koji slama srce: Dječak radi domaći ispod ulične rasvjete (VIDEO) - Volim Podgoricu

Snimak koji slama srce: Dječak radi domaći ispod ulične rasvjete (VIDEO)

Snimak koji prikazuje 12-godišnjeg dječaka iz Perua koji radi domaći na ulici, ispod ulične rasvjete, jer njegova porodica ne može da priuštiti struju u njihovom domu, slomila je srca brojnih korisnika društvenih mreža nakon što je postala viralna kad je objavila lokalna policija.

Policija je krajem prošlog mjeseca uočila Viktora Kordobu dok je provjeravala sigurnosne kamere.

Primijetili su da dječak sam sjedi na ulici usred noći, što im je bilo sumnjivo. No kad su zumirali, shvatili su da dječak čita i piše nešto u svoju svesku, uz pomoć ulične rasvjete.

Dirnuti dječakovom predanošću učenju, policija je podijelila snimak na Fejsbuku, a on je ubrzo postao ”viralan”. Snimak je pogledan dosad više od 5 miliona puta, a dječakova predanost, ali istovremeno i srceparajuća priča, pune naslovnice širom Južne Amerike, a sad se šire i zapadnim medijima.

Lokalni mediji uspjeli su da pronađu dječaka i razgovarali su s njegovom majkom kako bi saznali zašto radi domaći na ulici umjesto u kući, prenosi Oddity Central.

Ispostavilo se da je 12-godišnjakova porodica toliko siromašna da nisu mogli da plate instaliranje brojila u njihov dom, pa su se samo oslanjali na svijeće. Nažalost, Viktor je rijetko uspijevao da završi domaći prije zalaska sunca, a slaba svjetlost od svijeće nije mu bila od velike pomoći.

Majka dječaka, Rosa Kordoba, rekla je za Panamericana TV kako joj je sin jednoga dana samo rekao da ne može više da podnese svijeću te je otišao domaći da završi ispod ulične rasvjete.

Viktorova majka je rekla da, iako svakodnevno pomaže u obavljanju kućnih poslova te brine o ovcama, učenik šestog razreda ozbiljno shvata školu i dobija dobre ocjene.

Nakon što je priča Viktora Martina privukla veliku pažnju u medijima, gradonačelnik Močea posjetio je dječaka kako bi ga pohvalio i obećao mu da će platiti električno brojilo kako ne bi morao da izlazi svake večeri.

“Nadam se da mi mogu pomoći, da mogu imati svjetlo u domu i da ne moram da izlazim na ulicu da bih uradio domaći”, rekao je 12-godišnjak novinarima.

“Volio bih da mogu da pomognem svojoj porodici. Želim da postanem policajac i zaustavim korupciju”, naglasio je dječak.

Radiosarajevo.ba

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com