ZVEZDA RAZBILA BUDUĆNOST U PIONIRU: Crveno bijeli išli i do +40! Završilo 107:69 - Volim Podgoricu

ZVEZDA RAZBILA BUDUĆNOST U PIONIRU: Crveno bijeli išli i do +40! Završilo 107:69

Još ubjedljivije, još spektakularnije nego u prvoj utakmici, košarkaši Zvezde porazili su Budućnost u drugom meču finalne seriji ABA lige i poveli 2:0 pred selidbu u “Moraču” gdje će biti odigrane dvije naredne utakmice.

O tome kao je izgledala borba mačke i miša u “Pioniru” u najslikovitije pokazuje rezultat – 107:69!

Zvezda je odigrala možda i meč sezone, a Budućnost pretrpjela jedan od najubjedljivijih poraza ikada u Regionalnom takmičenju , i to u kakvom momentu – u finalu!

Nestvarnim procentima šuta za dva i za tri poena crveno-beli su “gazili” goste u prvom poluvremenu (87.5 posto za dva), a u nastavku potpuno razbili nejakog rivala koji, narodski rečeno, nije znao “gdje bije” u grotlu crveno-belog Pionira.

38. minut – Nevjerovatna dominacija Zvezde, 103:63 za Beograđane! Dobrić je novom trojkom bacio navijače u trans, biće ovo jedan od najtežih poraza Budućnosti ikada u regionalnom takmičenju.

34. minut – Budućnost je ostala bez Barovića, dvije tehničke je zaradio zbog nervoznih reakcija. Podgoričani su poptuno razbijeni. Repeša zove tajm-aut da koliko-toliko dovede ekipu u red. 

32. minut – Zvezda vodi 30 razlike! Rivers je pogodio trojku, za 84:54, brine jedino crveno-bele povreda Perperoglua. Za Grka je utakmica završena, nezgodno ga ja nagazio Klark posle pogođene trojke. I Simanić se digao na tri, i on je pogodio – sve ulazi crveno-belima.

26. minut – Ništa ne polazi za rukom Budućnosti, mnogo nerezonskih rješenja igrača plavih, a prazan hod prekinuo je Nikolić trojkom. Malo je to od Podgoričana, na drugoj strani Dobrić je bacio navijače u delirijom teškim poenima preko čuvara, uz faul i pogođeno bacanje. Stratos je nezaustavljiv – pogodio je novu trojku, za najveće vođstvo Zvezde, 73:49.

25. minut – Serija Zvezde 5:0, trojku je pogodio Beron – bio je potpuno sam. Gosti su izveli konfuzan napad, Gordić je “poklonio” loptu Fajeu, a ovaj u kontri pogodio, čini se uz prekršaj, mada sudije nisu vidjele gurkanje s leđa. Kako bilo, Beograđani vode 65:46.

23. minut – Dvije trojke Budućnosti i dva zakucavanja Odža obilježili su početak drugog poluvremena, a Beron vraća Zvezdi 16 razlike “krađom” i laganim poenima – 60:44.

20. minut – Nestvarni procenti šuta Zvezde za dva poena – čak 86.7 posto (13/15)! U završnici poluvremena Zvezda je pobjegla na 20 poena razlike (54:34), gosti potpuno razbijeni, mada su sa četiri vezana poena koliko-toliko ublažili vođstvo rivala.

Trener Bubućnosti Jasmin Repeša razočaran ishodom prvog poluvremena, utučena je i klupa Podgoričana na čelu sa predsjednikom Bokanom Foto: Marko Jovanović

19. minut – Uspjeli su gosti da povežu redove, šest uzastopnih poena za njih, ali Zvezda ne popušta: pogodio je Rivers nakon solo akcije i poena iz teške pozicije, potom je Davidovac ubacio trojku – 49:34.

16. minut – Pereproglu je nevjerovatan – pogodio je sa distance, ipak dvojku, mada se činilo da je bio van linije za tri poena. I dalje je bez promašaja Zvezdin Grk. Sigurna igra srpskog tima, na drugoj strani se unervozio Bitadze posle nove lične, pa je otišao na klupu.

Faje napada obruč Podgoričana, Klark nemoćno posmatra Foto: Marko Jovanović

14. minut – Dominiraju crveno-beli, gotovo da koriste svaki napad igrači Milana Tomića za razliku od gostiju koji i dalje vrlo teško stižu do poena. Čović je već stigao do 7 poena i 6 asistencija – 18 indeks. Perperoglu ima 10 poena bez promašaja iz igre (2/2 za dva, 2/2 za tri). Problem za Zvezdu može biti treća lićna Maika Cirbesa – 40:26

11. minut – Zvezda igra sjajnu košarku – pogodio je Dobrić za tri, pa onda i Perperoglu posle prodora preko Klarka, za najveće vođstvo ekipe Milana Tomića – 33:19.

Foto: Marko Jovanović

10. minut – Čović “vuče” Zvezdu, koja vodi 23:18 pošto je pogodio i Pereproglu svoje prve poene. Na drugoj strani gosti teško dolaze do poena, promašuju i sa penala – i Erl Klark je bio polovično uspješan.

9. minut – Nekoliko dobrih sekvenci Filipa Čovića, osvojena lopta u defanzivi, pa poeni na polaganju preko Barovića, plus pogođeno bacanje. Gordić je odgovorio sa linije penala, doduše samo polovično, a Dobrić je na drugoj strani snažno probio, doletio do koša za 17:15.

Milan Gurović i Milan Kalinić u srdačnom pozdravu prije utakmice u “Pioniru” Foto: Telegraf.rs

7. minut – Serija na seriju u “Pioniru”: Budućnost 4:0, Zvezda 8:0, pa opet gosti preokreću novim poenterskim nizom 6:0, za vođstvo 10:8. Erl Klark preuzima odgovornost, ubacio je šest poena.

4. minut – Zvezdin dobar ritam posle 0:4 gotiju. Lazić je promašio oba penala, ali je Davidovac pogodio za tri, potom i Odžo u duelu sa Bidatdzeom – 7:4.

2. minut – Ponovo je Bitadze otvorio meč poenima, kao i prvi duel  – ovoga puta sa penala. Erl Klark je dodao za 4:0, posle Zvezdina dva neiskorišćena napada.

Otac najboljeg srpskog tenisera Novaka, Srđan, prati meč iz prvih redova Foto: Marko Jovanović

“Zakuvalo” se dan pred drugi meč zbog revolta Beograđana na odluku ABA lige da za novi duel bude delegirana sudijska trojka u sastavu Damir Javor, Sreten Radović, Miloš Koljenšić, što je posebno zasmetalo navijačkom korpusu.  

I za drugi meč vlada ogromno interesovanje navijača Zvezde, mnogo ih je bez ulaznice stiglo pred “Pionir” gdje vlada potjera za kartama.

Foto: Telegraf.rs

2 komentara

  1. Wow! This can be one particular of the most beneficial blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Wonderful. I’m also a specialist in this topic so I can understand your effort.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com