Bokan: Ponižavanje, pljuvanje i vrijeđanje delegirao Čović, pozivam publiku na fer navijanje u srijedu - Volim Podgoricu

Bokan: Ponižavanje, pljuvanje i vrijeđanje delegirao Čović, pozivam publiku na fer navijanje u srijedu

Pozivanje na linč i verbalno nasilje od strane pedesetak ekstremnih navijača iza naše klupe, zaduženih za vrijeđanje, ponižavanje, gađanje, pljuvanje, guranje igrača u tunelu, unošenje nervoze, stvaranje psihološkog pritiska, bilo je delegirano i instruirano od strane Nebojše Čovića, saopštio je predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan.

“Imajući u vidu da se od početka plej-ofa nisam oglašavao saopštenjima ni prozivkama bilo koje vrste, ovom prilikom ću iznijeti stav o prethodnim dešavanjima, u želji da izađem u susret brojnim zahtjevima i pokažem poštovanje prema sportskoj javnosti koja to od nas očekuje. Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobjedi, bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao, a gdje se postavilo pitanje da li je uopšte moguće igrati u takvim uslovima”, navodi se u saopštenju predsjednika kluba.

Bokan je podsjetio da Čovića i njegovu porodicu poznaje niz godina, a da Čović podstiče i učestvuje u skandiranju protiv njega.

“To je izazvalo nevjericu ne samo kod mene, nego i kod kompletne sportske javnosti i saglasni smo u jednom, a to je da je u toj situaciji najviše ponižen upravo on. Svojim ponašanjem je dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima, nedostatak profesionalnog i ljudskog dostojanstva. Želim da razumijem uzroke takvog ponašanja, dugo sam o njima razmišljao i tražio razloge koji ga mogu bar u nekoj mjeri opravdati. Došao sam do zaključka da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je sasvim drugačije – egzistencija njega i njegove porodice direktno zavisi od kluba i mi se ni na koji način ne možemo upoređivati. Zbog svojih ličnih interesa, Čović vrši intezivan uticaj na hiljade navijača Crvene zvezde, upravlja njima motivisan ličnim ciljevima”, kazao je Bokan.

“Imajući u vidu da smo prošle godine bili izloženi medijskoj hajci, prozivkama, neosnovanim optužbama raznim vidovima pritisaka iza kojih stoji Nebojša Čović”, dodaje Bokan, “obratili smo se ABA ligi, smatrajući da je u velikoj mjeri odgovorna kada su ova dešavanja u pitanju, time što prošlogodišnje ponašanje, iznošenje neistina i govor mržnje nisu adekvatno kažnjeni. To se ne smije tolerisati ni Nebojši Čoviću, ni Draganu Bokanu, niti bilo kome od predsjednika klubova”.

Predsjednik KK Budućnost Voli smatra da je u susret utakmici koja se očekuje u Podgorici klub suočen sa velikom tenzijom.

“Atmosfera je naelektrisana, ali ćemo sve uraditi da ne budemo domaćini na način na koji je to Crvena zvezda sebi dozvolila. Dešavanja u Pioniru su nam dodatno otežala organizaciju meča u Podgorici, jer su navijači Budućnost Volija veoma iziritirani. Ovim putem pozivam naše navijače na fer i korektno navijanje, onako kako nam dolikuje i na način koji pokazuje da klubom i navijačima ne može i ne smije manipulisati jedan čovjek, vođen ličnim i prizemnim razlozima. Budućnost Voli je više od toga. O razlozima provokacija koje mi upućuje Nebojša Čović on i ja ćemo razgovarati prilikom zasijedanja Skupštine ABA lige”, zaključio je Bokan.

1 komentar

  1. It¡¦s actually a great and helpful piece of information. I¡¦m glad that you just shared this helpful information with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com