Kompanija Održavanje željezničkih voznih sredstava izgubila 647,5 hiljada - Volim Podgoricu

Kompanija Održavanje željezničkih voznih sredstava izgubila 647,5 hiljada

Kompanija Održavanje željezničkih voznih sredstava poslovnu 2018. završila je sa gubitkom od 647.481 eura i gubitak je bio veći za 38.979 eura ili za oko 6,4 odsto u odnosu na godinu ranije.

Prihodi kompanije lani su iznosili 1.65 miliona eura i bili manji za 7,22 odsto u odnosu na uporedni period 2017.godine, dok su ukupni rashodi iznosili 2.3 miliona eura, odnosno, bili veći za 4,69 odsto u odnosu na uporedni period.

Došlo je do smanjenja izvršenja fizičkog obima usluga održavanja voznih sredstava u 2018. za oko 8,73 odsto. Ova državna kompanija, inače, održava i brine o voznom parku kompanija Željeznički prevoz i Montekargo.

“Poseban problem u realizaciji planiranih poslovnih aktivnosti predstavlja izražen pad likvidnosti našeg društva, kao posljedica manje ostvarenih prihoda u odnosu na rashode…Ukupne obaveze društva na 31.12.2018.iznose 2.401.497 eura. Broj zaposlenih na održavanju voznih sredastava nije u skladu sa normativima za dimenzionisanje kapaciteta… Zaposleni na poslovima održavanja, korisnicima usluga (Montekargu i ŽPCG-u) stoje na raspolaganju 24 časa dnevno za opravku vučnih vozila, a ukupan obim izvršenih usluga održavanja vučnih i vučenih vozila, izražen u ostvarenim norma časovima, isključivo zavisi od obima njihovih zahtjeva”, navodi se između ostalog u rezimeu izvještaja o prošlogodišnjem poslovanju koji je objavljen na veb sajtu Montenegroberze.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com