“Nezaustavljivi” Janis i nemilosrdni Hjuston - Volim Podgoricu

“Nezaustavljivi” Janis i nemilosrdni Hjuston 

Prva noć NBA plej-ofa donijela nam je tri pobjede gostujućih ekipa, te su favoriti koji su na domaćem parketu nastupili u noći između nedjelje i ponedjeljka učinili sve da ne dozvole slično iznenađenje dok su oni “na straži”.

Milvoki Baksi su bili nemilosrdni prema Detroit Pistonsima (121-86) koji su nastupili bez glavne zvijezde tima, Blejka Grifina.

“Nezaustavljiv sam” su bile riječi koje je Janis Adetokumbo uzviknuo u jednom trenutku utakmice, kako su primijetili američki komentatori, i taj trenutak je najbolje opisao želju Grka da svoj tim ove sezone vodi do samog kraja i borbe za titulu NBA prvaka.

Trenutak večeri bilo je, naravno, zakucavanje zvijezde Milvokija gotovo sa linije slobodnih bacanja.

Adetokumbo je meč završio sa 24 poena, uz čak 17 skokova i četiri uspješna dodavanja.

Bakse je ohrabrio povratak Nikole Mirotića, koji je u 15 minuta sa klupe postigao četiri poena.

Hjuston Rokitsi su takođe lako odbranili domaći teren u ubjedljivoj pobjedi nad Jutom (122-90).

Džejms Harden je u slavlju svog tima na startu plej-ofa bio nadomak tripl-dabla sa 29 poena, deset asistencija i osam uhvaćenih lopti.

Portland je u najatraktivnijoj utakmici večeri slavio protiv Oklahoma Sitija, 104-99.

Blejzersi su već nakon prve četvrtine imali prednost od 14 koševa, ali su gosti uspjeli održati korak do samog kraja, uz novi tripl-dabl Rasela Vestbruka, koji je meč završio sa 24 poena i po deset skokova i asistencija. Pol Džordž je upisao 26 koševa uz 10 skokova, dok je Stiven Adams u duelu sa bivšim saigračem Enesom Kanterom imao 17 poena i devet uhvaćenih lopti.

Demiijen Lilard i ekipa, ipak, bili su preveliki zalogaj za tim Tandera. Plejmejker Blejzersa bio je najefikasniji igrač utakmice sa 30 koševa, dok su ga u stopu pratili Si Džej Mekalum sa 24 poena, odnosno Kanter sa 20 koševa i čudesnih 18 uhvaćenih lopti u reketu.

Boston Seltiksi su bili sigurni na domaćem parketu protiv Indijane (84-74) i najavili žestoku bitku za titulu najboljeg tima Istočne konferencije.

Kajri Irving i Markus Moris su bili najefikasniji u redovima Seltiksa sa po 20 poena, dok je Džejson Tejtum upisao 15 koševa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com