Počinje projekat Mladi aktivni građani - Volim Podgoricu

Počinje projekat Mladi aktivni građani

“Ovo je prilika da Glavni grad podrži jedan sjajan projekat – “Mladi aktivni građani”, jer je uvijek veliko zadovoljsto kada dobijete priliku da podržite rad mladih ljudi, a još veće kada rade nešto konkretno za grad u kojem žive. Očekivanje gradske uprave je da svi građani budu proaktivni, a prije svega mladi ljudi. Ovo je prilika za njih da pokažu da imaju odgovoran odnos prema životnoj sredini i svom gradu, ali je i značajan doprinos radu naših komunalnih službi, koje su aktivne 24 časa i koje će biti efikasni partneri u ovom projektu”, soapštila je danas zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić na sastanku upriličenom povodom početka realizacije projekta “Mladi aktivni građani”, koji realizuje nevladina fondacija Građanska alijansa, uz podršku Ministarstva sporta i mladih, sa ciljem da mladi identifikuju i rješavaju probleme u svojoj okolini koji se tiču zaštite životne sredine, saobraćaja i potrošačkih prava.

Zamjenica Vujačić je, uz uvjeravanje da će Glavni grad učiniti sve da mladim aktivistima izađe u susret i pomogne da se ovaj projekat što uspješnije realizuje, pozvala mlade da se i sami pidruže akcijama koje redovno sprovodi gradska uprava – akcije čišćenja i ozelenjavanja.

Koordinatorka projekta Ajša Hadžibegović istakla je da je ideja da mladi ljudi budu aktivni građani, ali na način kako su navikli – putem novih tehnologija. “Ovaj projekat ih animira da učesvuju u jednoj ozbiljnoj igri, gdje oni koji su najaktivniji, koji primijete i uspiju da riješe najviše problema, dobiju nagrade u smislu omladinskih kampova, omladinskih razmjena, događaja za mlade tokom ljeta. Ovakve nagrade će još više pospješivati njihov akzivizam”, zaključila je Hadžibegović.

“Trudimo se da promijenimo svijest mladih ljudi, jer slabo obraćaju pažnju na okolinu. Ovo je pilot projekat, kako bismo utvrdili koliko će se mladih odazvati, a onda da se nadamo da će se ovaj trend proširiti po cijeloj Crnoj Gori. Takmničenje će trajati od 6. do 12. aprila. Nagrade su primarno namijenjene mladima koji sami rješavaju probleme, nije nam cilj da opteretimo gradske službe, već da što više mladi učestvuju u tome”, istakla je jedna od mladih aktivistkinja Jana Šaranović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com