PODGORICA: Katnić odbacio prijavu protiv Mila Đukanovića - Volim Podgoricu

PODGORICA: Katnić odbacio prijavu protiv Mila Đukanovića  

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu Marka Milačića koju je podnio protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, rukovodeći se optužbama koje je na račun predsjednika u svojim video-porukama i na društvenim mrežama iznio odbjegli biznismen koji je na crvenoj Interpolovoj potjernici Duško Knežević, pišu Dnevne novine.

SDT je, prema informacijama Dnevnih novina, nakon izviđajnih radnji, ocijenilo da ne postoji bilo kakav osnov sumnje da je došlo do nekog krivičnog djela za koji je Milačić prozvao Đukanovića.

Podsjetimo, Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore, podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednika Đukanovića početkom februara ove godine, nakon čega je organizovao pres konferenciju na kojoj je saopštio da je Đukanovića prijavio zbog sumnji da je “u martu 2010, i martu 2011. godine primio imovinsku korist plaćanje putovanja, snošenje troškova avionskih karata, smještaj a u hotelu i plaćanja drugih računa prilikom boravka u Dubaiju, a sve u vrijednosti preko 60.000 eura, a zauzvrat koristeći svoj službeni položaj i društveni uticaj posredno ili neposredno vršio uticaj na rukovodstvo Centralne banke Crne Gore”.

Milačić je tada poručio kako “zahtijeva” od Glavnog specijalnog tužioca da detaljno ispita predmetne sumnje, jer se radi o “sumnji u jedno od krivičnih djela takozvane korupcije u službi, i to u najvišoj instanci službe”.

Predsjednik Đukanović je, nakon Kneževićevih poruka koje su bile za podnošenje prijava, oštro reagovao, poručujući da se radi o “običnoj laži i podmetačini”.

“To je najniži nivo na koji čovjek može da padne i čime može da se bavi. Ako je neko makar jednom sjeo sa mnom taj zna da ja plaćam svoje račune. Ovo je apsolutna izmišljotina jednog očajnika koji pokušava da zatrpavanjem crnogorske javnosti ovakvim temama skrene pažnju sa osnove teme ostavio je deponente bez štednje, ostavio ljude bez posla, ostavio državu bez poreskih prihoda i tako dalje”, kazao je Đukanović u februaru gostujući u emisiji “Ukrštene riječi”.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com