PODGORICA: ,,Znam ga kao dobrog momka. Nije imao tuče ili ekcese u gradu ili školi, bio je sportista” - Volim Podgoricu

PODGORICA: ,,Znam ga kao dobrog momka. Nije imao tuče ili ekcese u gradu ili školi, bio je sportista”

Saslušanjem svjedoka danas je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje Arseniju Stanoviću iz Tivta, optuženom za ubistvo ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove.

Svjedok Janko N. Radović iz Kotora, ispričao je sudu da je poznavao Anastasiju, jer se ona družila sa njegovom djevojkom Bojanom Popović. Rekao je da ga je djevojka pozvala 11. maja i zamolila da pođe do kuće u kojoj živi Lašmanova, jer se ne javlja na mobilni telefon, što je bilo neuobičajeno za nju.

“Stigao sam do kuće. Ulazna vrata su bila zaključana, roletne spuštene, a kola ispred kuće. U kući je bio mrak. Vidio sam da je njeno kuče štetalo po kući. Pozvao sam djevojku i ovo joj ispričao. Zatim me Bojana zvala da se vratim nazad jer će doći njena radnica Marija Janković, te da će pozvati vatrogasce i policiju da otključaju vrata. Od jednog vatrogasca sam uzeo lampu i kroz staklo vidio da leži na podu, a oko nje krv. Poznajem optuženog Stanovića i njegovu porodicu. Znao sam da je bio u vezi sa Anastasijom. Stanović je trenirao vatrepolo. Znam ga kao dobrog momka. Nije imao tuče ili ekcese u gradu ili školi, bio je sportista. Nije mi bio poznat razlog zašto je raskinuo vezu sa Anastasijom. Nakon raskida, ona je bila u vezi sa nekim momkom Banićevićem. Ja i moja djevojka Bojana, družili smo se sa njima i putovali”, naveo je svjedok.

Vedran M. Roćenović rekao je da je Anastasiju upoznao 20-tak dana prije nego je stradala.

“Kategorički odbacujem da sam bio u emotivnoj vezi sa njom. To su insinuacije”, naglasio je svjedok.

Predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš pročitao je njegovu izjavu iz tužilačke istrage u kojoj je naveo da ima firmu moja se bavi zapošljavanjem i da je upoznao na nekom poslovnom skupu u jednom restoranu u Budvi.

“Ujutro u šest sati 11. maja poslao sam Anastasiji sms poruku da sam popio lijek – ampule koje mi je ona preporučila, uz fotografiju, a ona je uzvratila sa “smajlijem”. Tokom vožnje 11. maja uveče dobio sam poruku od njene drugarice, sa pitanjem da li sam se čuo sa njom. Posle me oko 22 sata nazvala i rekla da je umrla. Nije mi se žalila da ima ikakvih problema. Pominjala mi je da vodi biznis u hotelu “La perla”. Nikada nisam bio u stanu kod nje. Upoznao sam i njene drugarice Bojanu Popović i Mariju Janković, ali one nikada nisu pravile aluzije da smo ja i ona u emotivnoj vezi”, dodao je svjedok odgovarajući na pitanje advokata Zorana Piperovića, branioca okrivljenog. Advokat je predložio da se izvrši suočenje između ovog svjedoka sa ove dvije svjedokinje.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stanović 11. maja 2018. godine, u jutarnjim časovima, u Kotoru, naselje Dobrota, ubio Lašmanovu u iznajmljenom stanu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom i najmanje 10 udaraca mehaničkog oruđa, piše u optužnici.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com