POGLEDAJTE RADOVE NA GORICI: Bolji uslovi za odmor i rekreaciju Podgoričana (FOTO) - Volim Podgoricu

POGLEDAJTE RADOVE NA GORICI: Bolji uslovi za odmor i rekreaciju Podgoričana (FOTO)

Nadležne službe i preduzeća Glavnog grada i prijatelji grada u prethodnom periodu vrijedno su radili na uljepšavanju i poboljšanju uslova za odmor i rekreaciju na brdu Gorica, koje je jedno od najposjećenijih mjesta u Podgorici.

Radnici gradskog preduzeća Zelenilo doo ugradili su 15 novih klupa od spomenika Partizanu-borcu do vrha brda, na mjestima gdje je procijenjeno da ova vrsta parkovskog mobilijara nedostaje. Radi se o donaciji kompanije Ledo, dok je troškove ugradnje snosilo gradsko Zelenilo.

Gradsko preduzeće Komunalne usluge je radilo na zamjeni dotrajalih i nefunkcionalnih svjetiljki i sijalica novim svjetiljkama kandelberskog tipa.

Podsjećamo da je i gradsko preduzeće Putevi završilo  asfaltiranje postojeće saobraćajnice i izradu biciklističke staze u Ulici Božidara Vukovića u dužini od 450m, kao i 10 parking mjesta ispred kapije na ulazu u park šumu Gorica sa zagoričke strane, u blizini Avanturističkog parka. Radovi su izvođeni u dijelu mašinskog rezanja, iskopa, ugradnje tamponskog i asfaltnog sloja, kao i obilježavanje horizontalne signalizacije na pomenutoj saobraćajnici, parking prostoru i biciklističkoj stazi. Preostali dio radova koji se odnosi na obilježavanje oznake „biciklo“ i asfaltiranje dva priključka biće izvedeni nakon stabilizacije vremenskih uslova. Vrijednost investicije iznosi 30.000,00eura, a Glavni grad je investiciju realizovao uz podršku kompanije „Explorer“ koja upravlja Avanturističkim parkom na Gorici.

Takođe, nedavno je otvoren i Mediteranski vrt u saradnji sa Udruženjem ljubitelja Gorice i prirode. Oaza predstavlja učionicu na otvorenom, rasadnik mediteranskih vrsta, novi kutak u gradu u kojem svi imaju priliku da se druže, zajedno uče, osmišljavaju nove ideje.

Uskoro će i gradsko preduzeće Čistoća postaviti posebne korpe za otpatke namijenjene svima onika koji na Gorici šetaju svoje kućne ljubimce.

Dakle, na brdu Gorica naši sugrađani i posjetioci Podgorice mogu pronaći sve što je potrebno za opuštajući izlazak, edukaciju, bašte kafića u prirodi, različit parkovski mobilijar – klupe, sprave za trening, mjesto za odmor ili piknik, istorijske spomenike, pa i avanturistički park.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com