Radunović i Žugić završili učešće na sastancima MMF i SB u Vašingtonu - Volim Podgoricu

Radunović i Žugić završili učešće na sastancima MMF i SB u Vašingtonu 

Delegacija Crne Gore koju predvode ministar finansija Darko Radunović i guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić završila je učešće na proljećnim sastancima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, u Vašingtonu saopšteno je iz Ministarstva finansija.

“Tokom posljednjeg dana ovogodišnjih proljećnih sastanaka, delegacija se susrela sa zamjenikom izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda g-dinom Tao Zhang-om. Tokom sastanka je potvrđen nastavak sprovođenja mjera važnih za dalje jačanje fiskalne stabilnosti u Crnoj Gori. Zamjenik izvršnog direktora MMF-a, g-din Zhang je pozdravio preduzimanje mjera na snaženju finansijske stabilnosti i istakao da je uvođenje stečaja u dvije banke u Crnoj Gori dokaz da supervizija u zemlji dobro funkcioniše”, saopšteno je iz Ministarstva.

Crnogorska delegacija je razgovarala i sa zamjenikom direktora sektora za fiskalna pitanja u MMF-u Gerdom Schwartz-om i ekspertskim timovima ovog sektora koji pružaju tehničku pomoć Ministarstvu i Poreskoj upravi.

“Na sastanku su detaljno analizirani efekti dosadašnje tehničke podrške MMF-a za reforme poreske politike, sa fokusom na podršku za oblast reforme poreske administracije, podršku jačanju administrativnih kapaciteta za implementaciju pravnog okvira za javno privatno partnerstvo, kao i efekte ekspertskih misija za analizu poreske politike, poreskog opterećenja rada i poreskih izuzeća”, navodi se u saopštenju,.

Na sastanku je, kako se dodaje, dogovoreno u kojim oblastima je potrebno nastaviti tehničku podršku MMF-a, a u kojima je, poput oblasti javno-privatnih partnerstava potrebno sagledati najoptimalniji model tehničke pomoći koji će ojačati administrativne kapacitete Ministarstva finansija.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com