SUĐENJE ZA UBISTVO LAŠMANOVE: Kucali smo, ali niko NIJE OTVARAO, vidio sam kroz prozor osobu kako leži… - Volim Podgoricu

SUĐENJE ZA UBISTVO LAŠMANOVE: Kucali smo, ali niko NIJE OTVARAO, vidio sam kroz prozor osobu kako leži…

Pred vijećem Višeg suda u Podgorici kojim predsjedava sudija Predrag Tabaš nastavljeno je suđenje Arseniju Stanoviću, optuženom za ubistvo ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove.

Sud je saslušao svjedoka Vedrana Roćenovića iz Podgorice na okolnosti njegovog odnosa sa pokojnom Lašmanovom.

„Kategorički odbacujem insinuacije da sam bio u emotivnoj vezi sa njom. Već tri godine sam razveden i od tada nisam u emotivnoj vezi. Nikada nisam bio u njenom stanu, a upoznali smo se dvadesetak dana prije njene smrti. Poslednji put smo se čuli kada sam joj poslao SMS da sam popio lijek koji mi je ona dala, odnosno slikovnu poruku, a komunikacija sa njom je inače bila površna. Otišao sam na službeno putovanje van zemlje, i pri povratku sam obaviješten da je ubijena. Nije se žalila da ima problem sa bilo kim“, kazao je Roćenović.

Na pitanje branioca optuženog Stanovića, advokata Zorana Piperovića, Roćenović je odgovorio da je izvjesnu Bojanu Popović upoznao, dok je Mariju Janković jednom sreo u Mall of Montenegro, kada mu je Lašmanova predala papir koji je trebao da preda Jankovićkoj.

Advokat Piperović je predložio da sud izvrši suočavanje Roćenovića, Jankovićke i Popovićke na narednom pretresu.

 

Svjedok Janko Radović iz Kotora je naveo da nikada nije ulazio u stan Lašmanove, ali da je često sa svojom djevojkom Bojanom Popović pratio do stana.

„Bojana me poslala da vidim šta se dešava jer joj se nije javljala, što nije bilo uobičajeno za nju. Kucao sam, ali niko nije otvarao. Auto je bilo ispred, roletne su bile spuštene, a čuo sam psa u kući. Došla je i njena radnica Marija Janković, i dalje smo kucali i lupali, ali niko nije otvarao. Nakon toga smo pozvali vatrogasnu i policiju. Uzeo sam lampu od vatrogasca i vidio kroz prozor osobu kako leži i krv oko nje. Nakon toga su isto vidjeli i policajci, nakon čega su ušli unutra“, ispričao je Radović.

Za Stanovića je kazao da ga zna od ranije iz grada i da se radi o dobrom momku.

Advokat Piperović je tražio da pojasni šta podrazumijeva pod „dobar momak“, na šta je on odgovorio da se radi o sportisti, koji nije pravio probleme u gradu i školi, uvijek se fino javljao…

Radović je kazao i da je Lašmanova nakon Stanovića imala novu vezu, sa izvjesnim Banićevićem, kojem se nije mogao sjetiti imena.

„Moja djevojka Bojana, pokojna Anastasija i ja smo putovali zajedno sa njim. Nije mi poznato da je mimo toga imala neku drugu vezu“, kazao je Radović.

Sud je saslušao i Kotoranina Krsta Stanišića, na okolnosti nestanka tablice sa njegovog automobila Renault, koji je potvrdio iskaz koji je dao pred tužilaštvom, odnosno da ne poznaje Stanovića i da se radi o starom autu koje koristi samo kada ide na selo u Njegušima.

Sud je pročitao iskaz svjedoka Stefana Vujačića, koji je dao pred tužiocem u julu 2018. godine, jer se sada nalazi na brodu, a u kojem je naveo da Stanovića poznaje iz kluba u kojem su igrali.

Za svjedoka Miloša Brankovića nije bilo dokaza da mu je uručen poziv preko Uprave policije.

Suđenje se nastavlja 20. maja.

Optužnica: Lašmanova izbodena 26 puta

U optužnici piše da je Stanović napao djevojku u iznajmljenom stanu u kotorskom naselju Dobrota i zadao joj 16 udaraca oštricom i šiljkom u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca u predjelu glave i tijela zbog čega je, kako se dodaje, pretrpjela strah i bolove jakog inteziteta.

“Okrivljeni je bio svjestan da oštećenoj nanosi teške tjelesne povrede koje su praćene teškim bolovima i patnjama, da bi potom nastavio da muči oštećenu, svjestan da nastavljanjem mučenja može prouzrokovati smrt oštećene, pa je to i htio,  tako što je tupo-tvrdim predmetom udario više puta  u predjelu glave, nanijevši joj naročito tešku tjelesnu povredu u vidu rana prskotina u lijevom zaušnom predjelu i u lijevom tjemeno potiljačnom predjelu i po obodu navedenih rana prskotina više rana u čijem su prostoru prelomljene kosti lobanje  i razoreno, krvlju prožeto tkivo velikog mozga, zbrisane građe, kojom prilikom je nastupila smrt kod oštećene, usljed razorenja po život važnih moždanih centara, zbog preloma kostiju lobanje”.

Hapšenje Stanovića uslijedilo je nakon što je crnogorska policija kolegama u Albaniji dostavila operativna saznanja o lokaciji na kojoj se krio osumnjičeni za teško ubistvo.

(FOS Media)

3 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com