,,Svima nam je teško, a njemu je sigurno najteže” - Volim Podgoricu

,,Svima nam je teško, a njemu je sigurno najteže”

Stevan Jovetić je sezonu za zaborav, obilježenu povredama, završio na tužan način i čak dva mjeseca prije nego je kalendarski predviđen njen kraj.

Crne slutnje od subote veče nakon duela sa Remsom su se obistinile – crnogorski napadač je drugi put u karijeri pokidao ligamente koljena i čeka ga operacija, samim tim i između šest do osam mjeseci pauze.

Gore ne može, povreda je stigla u momentu kada je Jo-Jo konačno bio na putu da kompletira treći meč zaredom u dresu “kneževa”. Povrijedio se u duelu sa protivničkim igračem Romaom u kontaktu koji bi bio bezazlen u 90 odsto situacija da mu defanzivac Remsa nije zakačio stajnu nogu…

Razočaran je i selektor crnogorske reprezentacije Ljubiša Tumbaković.

– Sve sam ispratio, gledao sam utakmicu, Jovetić je bio njen najbolji pojedinac. Taj detalj kada se povrijedio je bio ružan za gledati, odmah sam shvatio da je povreda ozbiljna. Nadao sam se, ipak, da nije kao što izgleda, da koljeno nije stradalo. Nažalost, sve je baš onako kako je izgledalo sa strane, sada ga čeka duga pauza – kaže Tumbaković za “Vijesti”.

– Vidio sam i scene kada Stevan na štakama napušta stadion. To je svima nama teško da posmatramo, a njemu je sigurno najteže. Nismo pričali još, zvao sam ga, ali ga nisam dobio. Sada mu sigurno nije ni do čega – ističe Tumbaković.

Jovetić je ove sezone imao mnogo problema s povredama. Mučio ga je list, pa mišići, a u januaru su se pojavili i problemi s koljenom koji su ga odvojili od terena do druge polovine marta.

– Stevan je sjajan momak, sjajan fudbaler, ogroman talenat. Svi smo sada unesrećeni što ga neće biti na terenu – ja kao selektor, reprezentacija, ali i svi navijači, jer igrači kao što je on su rijetki i privilegija je gledati ih kako igraju – navodi najtrofejniji trener u istoriji Partizana.

Kako stvari stoje, bivši fudbaler Intera, Sevilje, Mančester sitija…, na teren bi trebalo da se vrati najranije u novembru, najkasnije do Nove godine.

– Narodski rečeno, Jovetića tjera maler godinama. Prošao je sve kroz karijeru, nije prvi put ni da mu stradaju ligamenti, istina tada je u pitanju bila desna noga. Imao je tu povredu prije desetak godina, vidjećemo kako će se sada oporavljati. To je individualna stvar, nije svačija reakcija na oporavak ista. Kada se povrijede meka tkiva, to je nešto drugo, jednostavnije se oporaviti. Povreda ligamenata je najteža u sportu i ostaje mu da radi ono što mora, da strpljivo ide korak po korak, jer je još mlad i dosta fudbala je pred njim. A mi smo moramo da ga podržimo, jer on to zaslužuje – kaže Tumbaković.

Nije samo Jovetić problem za Tumbakovića pred junske mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Kosovom i Češkom. Trenutno su povrijeđeni i Stefan Savić, Stefan Mugoša i Marko Janković, a jedan dio igrača nema veliku minutažu u klubovima.

– To su stvari s kojima moramo da se nosimo – zaključio je Tumbaković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com