3 SVETINJE GORJELE NA TRI KRAJA SVIJETA: Istovremeno su se zapalili Notr Dam, džamija Al Aksa i pravoslavni Nikolajevski hram! - Volim Podgoricu

3 SVETINJE GORJELE NA TRI KRAJA SVIJETA: Istovremeno su se zapalili Notr Dam, džamija Al Aksa i pravoslavni Nikolajevski hram!

Požar nije izazvao veću štetu, ali je ugrozio dio džamije stare preko 2.000 godina. Čuvar je rekao da je požar izbio u sobi za stražu ispred krova molitvene sobe Marvani.

Vatrogasci su uspjeli da ugase požar, a to područje je zatvoreno da bi se utvrdio uzrok požara

Ova džamija je treće najsvetije mjesto u islamu, a požar je, srećom, brzo stavljen pod kontrolu i ugašen, i nije bilo povrijeđenih.

Samo dan ranije prije nego što su izbili požari u ova dva sakralna objekta, u ukrajinskom gradu Ljubotin izgorio je Nikolajevski hram Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije.

Ovaj incident se dogodio u nedjelju u večernjim satima oko 18 časova po lokalnom vremenu. Vatra je zahvatila 120 kvadratnih metara hrama.

U ovom požaru nije bilo povrijeđenih, a prema informacijama iz istrage, riječ je o podmetanju požara. Tokom požara srušila se kupola Nikolajevske crkve, piše Kurir.rs.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com