GINEKOLOG U ZATVORU: Greškom ljekara ostala bez materice - Volim Podgoricu

GINEKOLOG U ZATVORU: Greškom ljekara ostala bez materice 

Muamer Škrijelj osuđen pred Osnovnim sudom na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine, jer je tokom 2010. godine nesavjesno liječio pacijentkinju L. R.

GINEKOLOG Opšte bolnice u Novom Pazaru Muamer Škrijelj osuđen je pred Osnovnim sudom na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine, zbog toga što je tokom 2010. godine nesavesno lečio pacijentkinju L. R. Presuda je pravosnažna, a osim uslovne zatvorske kazne ginekologu je izrečena i zabrana obavljanja djelatnosti akušera u naredne tri godine.

Doktor Škrijelj proglašen je krivim za izvršenje krivičnog djela teško djelo protiv zdravlja, kako se navodi u presudi, a sve zbog toga što je tokom septembra i oktobra 2010. učinio više propusta prilikom pružanja ljekarske pomoći porodilji L. R. čime joj je teško narušio zdravlje.

Na sudu je utvrđeno da je Škrijelj tada primijenio očigledno nepodoban način liječenja, nije primijenio odgovarajuće higijenske mjere i nesavjesno je postupao, zbog čega je L. R. morala biti operisana u Kragujevcu. Tamo su joj odstranjeni materica i drugi reproduktivni organi. Pacijentkinja je tada jedva preživjela i lišena je mogućnosti daljeg rađanja.

Novosti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com