Građani ne bi prihvatili povećanje cijene vode - Volim Podgoricu

Građani ne bi prihvatili povećanje cijene vode

Povećanje cijene vode u ovom trenutku bila bi nepopularna mjera koju građani svih opština, naročito sjevera Crne Gore, ne bi prihvatili.

To je rečeno na sastanku Izvršnog odbora Udruženja vodovoda i kanalizacije Crne Gore za 21 opštinu, koje je održano u Beranama.

Zaključeno je i da postoji bojazan da neće moći da se primijeni metodologija za cijene vode, jer skoro sva vodovodna preduzeća imaju određene probleme, različit procenat naplate i finansijske probleme iz prethodnog perioda, što dodatno opterećuje njihov rad. Predstavnici crnogorskih vodovodnih preduzeća su sugerisali da je u izradu novog Zakona o vodnim uslugama potrebno da se uključe lokalne samouprave, predstavnici resornog ministarstva i predstavnici Vlade, kako bi se što prije došlo do zajedničkog i kvalitetnog rješenja.

Mladen Dragašević, član upravne grupe Udruženja, kazao je jedna od glavnih tema sastanka bila izrada novog zakona o vodnim uslugama, zbog problema u primjeni postojećeg Zakona o komunalnim djelatnostima.

On je podsjetio da je prije desetak dana, u Bijelom Polju, održana javna rasprava za podzakonske akte regulatorne agencije za energetiku.

“Tema sastanka bilo je razmatranje nacrta metodologije za utvrđivanje cijena za obavljanje regulisanih komunalnih djelatnosti, nacrta pravila o licencama za obavljanje regulisanih komunalnih djelatnosti i nacrta pravila o minimumu kvaliteta i obimu poslova za obavljanje regulisanih komunalnih djelatnosti. Nakon ovog sastanka, složili smo se da je zbog nemogućnosti implementacije u rad vodovodnih preduzeća, potrebno odložiti usvajanje ova tri pravilnika. Smatramo da treba sačekati usvajanje novog Zakona o vodnim uslugama pa naknadno, nakon njegovog usvajanja, pristupiti izradi ove tri metodologije“, kazao je Dragašević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com