Kalić uzima još milion crnogorskim građanima? - Volim Podgoricu

Kalić uzima još milion crnogorskim građanima?

Rožajac Safet Kalić čeka na presude u još sedam predmeta po tužbama protiv države u kojima traži naknadu od skoro milion eura, piše Dan.

Tužbe je podnio pred kotorskim, rožajskim i podgoričkim sudovima. Ukoliko te tužbe budu usvojene, Kalić bi na račun materijalne štete koju je, kako tvrdi, pretrpio tokom sudskog postupka i nakon privremenog oduzimanja imovine mogao da inkasira blizu tri miliona eura.

Prema saznanjima Dana, u tri od sedam predmeta koji još nijesu okončani završena su vještačenja, a radi se o enormnim iznosima kada je u pitanju navodna šteta koju su pretrpjeli Safet Kalić i članovi njegovi porodice.

Kalići su pravosnažno oslobođeni optužbe da su se od 2005. do juna 2011. godine udružili da putem bankarskog i finansijskog poslovanja prikriju način sticanja novca za koji su znali da je pribavljen krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izvršenim od strane kriminalne organizacije čiji je jedan od organizatora bio Mersudin Kalić.

Bili su optuženi za pranje 7.773.127,06 eura. Safet Kalić je Crnu Goru napustio krajem jula 2011. godine, kada su po nalogu tužilaštva, zbog sumnji da su prali novac, uhapšeni njegovi supruga i brat.

On je u njemačkom gradu Ahenu osuđen na četiri godine zatvora zbog saučesništva u proizvodnji i stavljanju u promet narkotika.

Kalić je u pritvoru proveo preko tri godine, nakon čega mu je odobren uslovni otpust. Po isteku kazne u Njemačkoj, vratio se u Crnu Goru.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com