Nuhodžić-Uzunkaja: Intenzivna saradnja policija Crne Gore i Turske za jači odgovor na zajedničke bezbjednosne izazove - Volim Podgoricu

Nuhodžić-Uzunkaja: Intenzivna saradnja policija Crne Gore i Turske za jači odgovor na zajedničke bezbjednosne izazove

 

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Veselin Veljović sastali su  se danas sa delegacijom Policije Republike Turske koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, a koju predvodi direktor te institucije, Dželal Uzunkaja. Sastanku je ispred delegacije Turske prisustvovala i ambasadorka Songul Ozan.

Na sastanku su konstatovani dobri i prijateljski odnosi i dinamična saradnja policija dvije zemlje, kako na operativnom planu i u dijelu razmjene operativnih podataka, tako i u domenu razmjene iskustava i praktičnih znanja.

Ministar Nuhodžić zahvalio se na podršci koju je Turska pružala našoj zemlji na putu ka članstvu u NATO i izrazio uvjerenje da će trend pozitivnih odnosa biti nastavljen i na putu crnogorske integracije u EU.

 

Ministar je kazao da je Crna Gora posvećena osnaživanju regionalne i međunarodne saradnje, u cilju jačanja zajedničke borbe protiv organizovanog i drugih oblika kriminala, trgovine ljudima, te ilegalnih migracija i globalnih fenomena poput terorizma.

Direktor Uzunkaja pohvalio je napore koje Crna Gora preduzima u borbi protiv bezbjednosnih izazova, kako na regionalnom, tako i na međunarodnom planu, i istakao da je uloga Crne Gore kao faktora stabilnosti prepoznata u regionu i da naša zemlja predstavlja dobar primjer kako se kroz kvalitetnu i konstruktivnu saradnju mogu postići dobri rezultati.

Zajednički je iskazana spremnost za dalje unapređenje odnosa dva resora unutrašnjih poslova, naročito u dijelu policijske saradnje, kroz realizaciju postojećih i započinjanje novih projekata baziranih na intenzivnoj razmjeni iskustava, kroz obuke i akcije, u cilju jačanja odgovora na zajedničke bezbjednosne izazove i osnaživanje kapaciteta organa za sprovođenje zakona.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com