REPEŠA: Izgubili smo bitke, ali rat i dalje traje - Volim Podgoricu

REPEŠA: Izgubili smo bitke, ali rat i dalje traje

Trener Budućnosti Voli Jasmin Repeša ne odustaje od borbe za ABA tron i ističe da su izgubljene dvije bitke, ali ne i rat.

“Plavi” gube 2:0 u seriji koja se igra na tri pobjede, ali će sjutra pred svojim navijačima imati šansu da se vrate u borbu za pehar.

“Znamo svi zašto smo ovdje, da smo u seriji plej-ofa koja nije krenula onako kako smo željeli. Ne samo da gubimo 2:0, već su iza nas mečevi koji većim dijelom nijesu bili dobri. Imali smo većim dijelom dobre ulaske u mečeve, a na identičan način, iz isključivo naših grešaka, nesmotrenosti, smo ušli u minus. Na primjer, u posljednjoj sekundi nesporazum na Perperoglua, trojka, pa prvi napad u trećoj četvrtini primljena trojka, Zvezda je došla do velike prednosti. Mentalno nijesmo odreagovali jako, kako je trebalo u tim momentima. Stabilnost u igri nije zadržana, ušli smo u ponor koji je bio neviđen, da se nije moglo pogoditi slobodno bacanje a kamoli šta drugo. Izgubili smo dvije bitke, ali ne i rat”, rekao je hrvatski stručnjak.

Uvjeren je da “plavi” mogu mnogo bolje, nego što je to bio slučaj u prethodne dvije utakmice.

“Znamo greške i sve ih možemo otkloniti. Uvjeren sam da ćemo u srijedu gledati drugačiju utakmicu. Najbitnije je sada povratiti samopouzdanje koje je sigurno poljuljano. U domaćinskoj atmosferi možemo do pobjede. Ogromna je Zvezdina prednost, ali ništa nije gotovo. Ne želim da pravim atmosferu koja je neprimjerena sportu. Nije prvi put da kao trener budem u situacijama koje su izgledale bezizlazno, pa se nešto promijeni. Treba biti optimista i igrati puno bolje da se pobijedi tim sa puno samopouzdanja. Želim fokus samo na meč u srijedu, da svi pruže maksimum.Reakcija mora doći, zbog poštovanja prema publici. Prema poslodavcima, jer je malo sredina u Evropi koje to redovno isplaćuju, kao ovdje. Prema imidžu i prema ličnom ponosu. Vjerujem da ćemo u prvih pet minuta pokazati gdje smo i na čemu smo.
Dobiće sigurno šansu i Popović i ŠEhović, slažem se. Nijesu oni bili toliko dobri, koliko su drugi bili loši, nažalost. Trudili su se. Suad je u drugom meču bio izuzetno agresivan, fizički prisutan.”

Ipak, priznaje da je očekivao da će Budućnost imati bolju situaciju nakon mečeva u Beogradu.

“Bio sam siguran da ćemo pobijediti makar jednom u Beogradu. Siguran u smislu tehničko-taktičke pripremljenosti onoga što smo trebali da napravimo. Tako su i počinjali mečevi. Mali pad koncentracije pruži zamah domaćoj ekipi koja u jednoj atmosferi, takvoj kakva jeste, uhvati ritam. Kad je rival išao na deset razlike onda smo stali, to ovoj ekipi najviše fali, da igra 40 minuta, ali tako je kako jeste. Koncentracija i fokus moraju da se podrazumijevaju na ovom nivou, za jednog profesionalca. To je tako, minimum koji se mora imati, svakog dana na svoj posao, još u finalu… To su nedopustive greške. Kad se pogodi preko ruke, onda je to u redu. Kad se promaši otvorena trica, i to je u redu. Ali kad se promašuju slobodna bacanja u nizu, onda je jasno da sa mentalnim sklopom nije najbolje.”

Ne smatra da će izostanak Perperoglua poremetiti rivala.

“Rivers će sigurno dobiti minute, to je kompletan igrač. Trenirao sam ga u Benetonu. Ponoviću, u životu generalno, ne samo u sportu, je tako da nije uvijek više – bolje. Namjeste se neke stvari, da neko zna da mora preuzeti odgovornost. I Poceka sam izbacivao iz ekipe zbog neprimjerenog ponašanja, a to je legenda. Zvezda se evidentno bolje posložila suočena sa nekim problemima”, istakao je Jasmin Repeša.

Meč broj tri finale serije ABA lige na programu je sjutra od 19 sati u dvorani “Morača”.

CDM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com