Edukativno predavanje NVO Pčelica u Baru (FOTO) - Volim Podgoricu

Edukativno predavanje NVO Pčelica u Baru (FOTO)

Juce je nevladina organizacija Pcelica, iz Podgorice, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete a pod pokroviteljstvom kompanije Jugopetrol, organizovala edukativno predavanje u Osnovnoj skoli ”  “Jugoslavija”  u Baru,  o bezbijednosti djece u saobracaju za ucenike 6 i 7.razreda.
Ova radionica je nastavak aktivnosti u okviru projekta “Neko misli na vas” koji  NVO DEC “Pčelica“ zajedno sa kompanijom Jugopetrol,  Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom Unutrasnjih poslova realizuje drugu godinu za redom.
Kampanja traje do kraja skolske godine,  i obuhvata veliki broj djece i mladih iz sjeverne, centralne i juzne regije nase zemlje.  U fokusu kampanje su djeca skolskog uzrasta i srednjoškolci koji uce o saobraćajnoj signalizaciji i opasnostima na putu. Danasnja radionica imala jeinteraktivni karakter i djeca su pokazala zainteresovanost i znanje opravilima ponasanja.
Akcenat je stavljen na pravilno prelazenje preko pruge koja je u neposrednoj bilizni skole, zatim o upotrebi telefona i slusalica za vrijeme kretanja u saobracaju i drugim sitnim greskama koje djeca tog uzrasta najcesce cine, a mogu biti opasne po njihov zivot ukoliko se na vrijeme ne izmjene.
Djeca su sa paznjom ispratila svaki dio prezentacije i usvojila nova saznanja, a podrska direktorice i zainteresovanost za ovakav vid saradnje je od kljucnog znacaja za edukaciju i dodatne aktivnosti koje se ticu bezbjednosti djece na svakom koraku.

2 komentara

  1. An impressive share, I simply with all this onto a colleague who had previously been conducting a small analysis for this. And that he the fact is bought me breakfast since I uncovered it for him.. smile. So allow me to reword that: Thnx to the treat! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love reading on this topic. When possible, as you grow expertise, do you mind updating your blog with an increase of details? It really is extremely ideal for me. Huge thumb up due to this blog post!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com