Nakon trenerovog “VOLIM TE” razbio San Antonio: Nikola Vučević i Nikola Jokić na 1-1 - Volim Podgoricu

Nakon trenerovog “VOLIM TE” razbio San Antonio: Nikola Vučević i Nikola Jokić na 1-1

Košarkaši Toronto Reptorsa deklasirali su Orlando Medžik 111:82 i izjednačili na 1-1 u pobjedama u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Reptorsi su na startu poveli 16:2, sve vrijeme su kontrolisali igru i rezultat i na kraju ubjedljivo slavili.

Crnogorski reprezentativac Nikola Vučević je u poraženoj ekipi postigao samo šest poena za 25 minuta u igri (3-7 iz igre), a imao je i šest skokova i tri asistencije što je daleko ispod njegovog ovosezonskog prosjeka – 20,8 poena.

U pobjedničkom timu blistao je Kavai Lenard sa 37 poena (15-22 iz igre) i po četiri skoka i asistencije, dok se Kajl Lauri oporavio poslije užasnog prvog meča koji je završio bez poena – sada je dao 22 (8-13 iz igre), uz četiri skoka i sedam asistencija.

Paskal Sijakam postigao je 19 poena (8-16 iz igre) i 10 skokova, Serž Ibaka dodao je 13 poena i osam skokova.

Kod Orlanda najbolji je bio Eron Gordon sa 20 poena (8-12 iz igre) i pet skokova, Terens Ros ubacio je 15 poena (5-10 iz igre), a Evan Furnije 10.

Treći i četvrti meč igraju se u Orlandu, a sada slijedi pauza do subote.

Denver Nagetsi su poslije velikog preokreta savladali San Antonio Sparse sa 114:105 i izjednačili na 1-1 u prvoj rundi plej-ofa Zapada.

U dva navrata su Sparsi imali +19, u drugoj i trećoj četvrtini, ali Nagetsi nisu odustajali

Heroj meča bio je Džamal Marej, koji je imao 0-8 šut iz igre do posljednjeg perioda, da bi zatim eksplodirao i ubacio 21 poen (8-9 iz igre) za konačni trijumf.

“Zgrabio sam ga i rekao mu: ‘Opusti se, toliko pritiskaš sebe, svaki šut ti je kao kraj svijeta sada. Vjerujem u tebe, volim te, samo izađi i igraj’. Bilo je divno vidjeti šta je poslije toga uradio”, rekao je trener Nagetsa Majkl Maloun, prenosi Sport klub.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić meč je završio sa 21 poenom (7-15 iz igre za 39 minuta), 13 skokova i osam asistencija.

Na kraju je Marej bio najefikasniji kod Denvera sa 24 poena (8-17 iz igre), uz dva skoka i četiri asistencije, Pol Milsap se mučio sa faulovima, ali je na startu bio odličan i u posljednjoj četvrtini je postigao važan koš – 20 poena (7-10 iz igre), uz sedam skokova.

“Nismo odustali. Trener je rekao da smo mi tim koji nikad ne odustaje i to je istina”, izjavio je Jokić.

Portland Trejl Blejzersi su deklasirali Oklahoma Siti Tandere sa 114:94 i sada vode sa 2:0 u pobjedama u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije.

Od svih serija u kojima su se odigrale dvije utakmice jedino Blejzersi vode sa 2-0.

U pobjedničkoj ekipi Si-Džej Mekolum postigao je 33 poena (12-22 iz igre), uz osam skokova i pet asistencija, a Demijan Lilard upisao je 29 poena (10-21 iz igre), četiri skoka i 6 asistencija. Mo Harkles dodao je 14 poena i 9 skokova, a Set Kari dao je tri trojke za devet poena.

Sa druge strane, Tandersi su trojke šutirao 5-28, a najbolji je bio Pol Džordž sa 27 poena (11-20 iz igre), osam skokova i tri asistencije, dok je Stiven Adams dao 16 poena (7-8 iz igre i devet skokova). Rasel Vestbruk postigao je samo 14 poena (5-20 iz igre), devet skokova, 11 asistencija i šest izgubljenih lopti.

Treća i četvrta utakmica igraju se u Oklahoma Sitiju.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com