PUCA KOALICIJA U KOTORU? Potpredsjednica opštine Ljiljana Popović-Moškov podnijela ostavku - Volim Podgoricu

PUCA KOALICIJA U KOTORU? Potpredsjednica opštine Ljiljana Popović-Moškov podnijela ostavku

Zbog suštinskih i veoma značajnih razlika u viđenju načina na koji se organizuje i vodi vlast u lokalnoj samoupravi, a na što sam više puta ukazivala u poslednjih godinu dana, zbog ponašanja pojedinih koalicionih partnera koji se mjesecima unazad bave raznim vidovima ucjena i opstruiranjem redovnog održavanja skupštinskih zasjedanja, kao i zbog Vašeg neadekvatnog ponašanja u pojedinim situacijama, funkcionisanje lokalne uprave je blokirano, a naše funkcije potpuno obesmišljene, kazala je Ljiljana Popović-Moškov koja je podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Kotora.

Ona napominje da je ostavka isključivo njen lični čin koji neće na bilo koji način uticati na poziciju URE u postojećoj koaliciji.

“Opština Kotor nema usvojen budžet za 2019. godinu, nema usvojen Program uređenja prostora ni u formi nacrta, svakodnevno gubi prihode zbog neusvojenih odluka i planova, ušli smo u program privremenog finansiranja, a od 01. aprila Opština ne može da servisira nijednu svoju obavezu,već smo primorani da čekamo uputstva Ministarstva finansija, što je ponižavajuće za sve nas”, kazala je ona.

Popović-Moškov je saopštila i da za ovakvo stanje u opštini ne osjeća ni ličnu, ni odgovornost partije kojoj pripada.

“U okviru pozicije koju sam pokrivala, cijenim da sam posao obavljala savjesno, profesionalno i odgovorno uz puno poštovanje zakona i opštinskih propisa, o čemu svjedoče i ostvareni rezultati iz resora kojima sam rukovodila.Međutim osjećam dio koalicione odgovornosti prema gradu i građanima, koji su nam svima zajedno ukazali povjerenje u oktobru 2016. godine. Ocjenjujem da za Kotor i Crnu Goru postoje samo dva puta – jedan je put bezakonja, neodgovorne ekonomske politike, korupcije, partijskih zapošljavanja, samovolje pojedinaca, političkih mešetarenja, i drugi mnogo teži, put odgovornosti, domaćinskog poslovanja, napornog rada, profesionalnog ponašanja, pristojnosti i vladavine prava. Za mene lično nema dileme da je drugi put jedini ispravan koji se na žalost ne ispunjava na odgovoran način. Sebe lično više ne vidim kao dio ovog, a posebno ne kao dio nekog novog neprincipijelnog i disfunkcionalnog tima koji bi se mogao očekivati nakon 24. aprila ove godine”, kazala je Popović-Moškov.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com