Home / NOVOSTI / Hronika / Crnogorac, Srbin, Albanac i Bugarin u nevjerovatnoj akciji prodaje heroina
Ilustracija

Crnogorac, Srbin, Albanac i Bugarin u nevjerovatnoj akciji prodaje heroina

Heroin koji je iz Turske prokrijumčaren u Beograd, kada su uhapšena četvorica članova ozloglašene kriminalne grupe “Amerika” sa Veselinom Raičevićem (57) na čelu, u prijestoničkom restoranu preuzeo je Aleksandar Stević (41), koji je drogu trebalo dalje da distribuira.

– Sva četvorica uhapšenih su ćutala o tome gdje je droga trebalo da završi. Stević je nesumnjivo preuzeo dva kilograma heroina. A da li je ovdje trebalo da siječe heroin i preko svoje mreže distribuira na narko-tržištu Beograda ili da drogu prokrijumčari do neke od susjednih zemalja, još se utvrđuje – kaže sagovornik “Blica” upoznat s istragom.

Pored Raičevića i Stevića, u elitnom restoranu uhapšeni su visokopozicionirani član klana Turčin Imrli Alili (60), kao i kurir Ašim Jusufi, makedonski državljanin.

U istrazi je utvrđeno da je u krijumčarenju heroina klan “Amerika” sarađivao s Albancima, kao i da je droga iz Turske, preko Bugarske, stigla u Srbiju.

Interesantan je i put kojim je heroin od momenta kada ga je, kako je utvrđeno, na teritoriju Srbije prokrijumčarila Bugarka Marija Dimitrova Peltekova, i to u drvenim ukrasnim panelima. Čim je prešla bugarsko-srpsku granicu ona je drogu predala Jusufiju, koga je na mjesto sastanka dovezao taksista iz Niša. Jusufi je prethodno u Srbiju ušao autobusom koji saobraća na relaciji Skoplje-Niš.

Kada je preuzeo drogu, Jusufi se vratio u Niš, kupio autobusku kartu za Beograd i krenuo ka prijestonici Srbije. Po dolasku u Beograd, Jusufi je ponovo ušao u taksi i dovezao se do kafane gdje su ka čekali Raičević, Alili i Stević.

Po predaji paketa, Marija Dimitrova Peltekova vratila se u domovinu. Upravo bi ona mogla da otkrije od koga i gdje je heroin preuzela, a provjerom njenih dokumenata utvrdiće se koliko je redovno ulazila u Srbiju, kao i koliko se zadržavala. Samim tim, biće poznato koliko je jedan kurir često krijumčario heroin iz Bugarske u Srbiju.

Petoro dosadašnjih aktera krijumčarenja heroina imaju različite pasoše. Raičević je državljanin Crne Gore, Alili Turske, Stević Srbije, dok je Jusufi Albanac sa sjevera Makedonije, a jedina žena je bugarske nacionalnosti.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com