KOLEGIJALNOST: Policajci dali izjave u korist kolega - Volim Podgoricu

KOLEGIJALNOST: Policajci dali izjave u korist kolega

U Osnovnom državnom tužilaštvu ODT u Nikšiću završeno je saslušanje oštećenih i svjedoka u krivičnom postupku koji je pokrenut protiv vođe navijača “varvara” Aleksandra Čake Ivanovića.

Tužilac Željko Pejović juče je u svojstvu svjedoka saslušao dvojicu pripadnika nikšićkog Centra bezbjednosti (CB) koji su, kako je kazao Ivanovićev advokat Srđan Lješković, dali izjave koje idu u prilog njihovim oštećenim kolegama.

“To je u neku ruku i razumljivo, ali ima dosta nelogičnosti. Obojica su negirala da je Ivanović udarac u glavu dobio na stadionu, dok je on i pred unutrašnjom kontrolom i istražnim sudijom rekao da je upravo prvi udarac dobio na atletskoj stazi. Tada je, kako je i meni rekao, pokušao da zaštiti dvojicu maloljetnih navijača Budućnosti koji su od policije dobili udarce po zadnjim ložama i po gornjem dijelu leđa”, rekao je Lješković nakon saslušanja.

Saslušani policajci, istakao je on, juče su tužiocu kazali da su postupali po zakonu, a ne po naredbi nadređenog što on takođe ocjenjuje kao nelogično.

„Varvari” su se sukobili sa policijom nakon nedavne fudbalske utakmice između Sutjeske i Budućnosti u Nikšiću.

Povrijeđeno je nekoliko policajaca, kao i više navijača Budućnosti, među njima i Ivanović, kojem je zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice određen pritvor do 30 dana.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com