Odloženo razmatranje optužnice protiv Kneževića i Đurđića - Volim Podgoricu

Odloženo razmatranje optužnice protiv Kneževića i Đurđića

Da li je Specijalno tužilaštvo prikupilo dovoljno dokaza i da li je optužnica protiv Duška Kneževića i Đorđa Đurđića zbog nezakonitog izdavanja garancija Atlas banke od 12 i po miliona eura, pravno valjana, Viši sud u Podgorici razmatraće 30.aprila. Odgađanje je tražio Kneževićev advokat

“Iz razloga što meni nije dostavljena optužnica, tako da nisam mogao da se upoznam sa sadržajem optužnice na narednom ročištu ćemo se izjasniti u pogledu optužnice Višeg suda”, rekao je advokat Kneževića, Zdravko Đukanović.

Šta je ono čime ćete se braniti?

“Nama je tek prije dva dana odobreno da izvršimo uvid u spise, sutra ćemo uvidjeti spise i prije toga ne možemo da dajemo da se izjašnajvamo”, rekao je Đukanović.

“Iz korektnosti prema sudu i svim učesnicima u postupku zadržaću danas svoj komentar i sačuvaću ga za sledeće ročište kada ćemo se izjasniti povodom navedene optužnice”, rekao je advokat Đurđića, Lazar Aković.

Knežević iz Londona poručuje da nije kriv, a optuženi Đurđić koji je bio glavni izvršni direktor u Atlas banci, krivicu je negirao još u fazi istrage.

A sve što je radio – radio je po nalogu prvooptuženog Kneževića, piše u obrazloženju optužnice u koju je uvid imala naša Televizija.

“Naveo je da je u tom svojstvu na zahtjev Knežević Duška izdao garanciju Atlas banke od 25. 05. 2015. godine, da se radi o nacrtu garancije, a ne o garanciji koja proizvodi pravno dejstvo”, piše u obrazloženju optužnice.

Đurđić koji se tereti za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, tokom istrage je objasnio i kako je do potpisivanja sporne garancije došlo, a kazao je da su to radili i ranije, navodi se jos u optužnici.

“Tako što je Knežević došao kod njega u Atlas banku i sa sobom donio pismeni zahtjev da mu se izda nacrt garancije, kao i garanciju za plaćanje, odštampanu na engleskom jeziku i tražio je od njega da je potpiše i ovjeri službenim pečatom, objašnjavajući da mu treba za pregovore sa poslovnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. nadalje je naveo i da je i prethodno tokom 2014. godine, na isti način, na zahtjev okrivljenog Kneževića izdao više garancija koje su mu bile potrebne za vođenje pregovora sa invenstitorima iz Emirata”, piše u obrazloženju optužnice.

Ovo je samo jedna u nizu istraga koie je pokrenulo Specijalno tužilaštvo protiv Kneževića i članova njegove kriminalne grupe, koja je rezultirala podizanjem optužnice. U drugim istragama šteta koju su, prema sumnjama tužilaštva nanijeli, prelazi pola milijarde eura.

(Vijesti)

1 komentar

  1. After study a number of the websites with your site now, and that i genuinely appreciate your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and are checking back soon. Pls have a look at my web page likewise and let me know if you agree.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com