PROTEST U PODGORICI: Obratio se Duško Knežević. Evo šta je poručio okupljenima - Volim Podgoricu

PROTEST U PODGORICI: Obratio se Duško Knežević. Evo šta je poručio okupljenima

U Podgorici je večeras ispred zgrade Vrhovnog i Specijalnog državnog tužilaštva održan protest pokreta “Do slobode” iza kojeg stoji odbjegli tajkun Duško Knežević, sa kojeg je poručeno da traže smjenu predsjednika države Mila Đukanovića, fer izbore, slobodne institucije koje neće izvršavati naloge DPS-a, nezavisno sudstvo i tužilštvo. Iako je Knežević najavio da će večeras objaviti nove informacije to se nije dogodilo. Kao i mnogo puta do sada ponovio je da vlast na čelu sa Đukanovićem želi da ga uništi. Okupljeni građani su komentarisali da ne žele da slušaju “prazne priče”, već traže od Kneževića da objavi snimke koje mjesecima najavljuje.

Foto: CdM

On je rekao okupljenima da se nada “da ćemo se brzo vidjeti u Ulici Slobode u zemlji u kojoj se poštuju građani i ne traži se od njih da budu sluge vlasti”.

“Moja namjera je bila da Crna Gora bude bogata zemlja”, rekao je Knežević koga Specijalno državno tužilaštvo tereti za organizovanje kriminakne organizacije, višemilionsku utaju poreza i pranje novca.

Knežević, koji je pobjegao iz Crne Gore, kada je shvatio da hapšenje ne može izbjeći, tvrdi da u njegovoj Atlas grupi radi preko 1000 ljudi, a da ih je vlast, na čelu sa predsjednikom države i DPS-a Milo Đukanović, više od stotinu ostavila bez posla da bi se, kako kaže, obračunalo sa njim.

Foto: CdM

“Da bismo poslovali trebali smo da dajemo reket. Priznajem grešan sam-davao sam đavolu reket. Mislili su da ću ćutati i moliti ja ne ćutim i borim se do kraja”, kazao je on.

Tokom njegovog obraćanja više puta je prekidana veza, pa kako nakon negog vremena nije bilo moguće  uspostaviti vezu sa Londonom organizatori večerašnjeg okupljanja su pustili video snimak koji je Knežević unaprijed pripremio.

Između ostalog on se obratio i Đkanovicu rekavši da je on uvijek određivao pobjednika i da je u svim izborima stajao uz njega.

Andrija Jovićvić će doći da počisti tebe i novu vladu i bude novi premijer”, su riječi koje je Knežević uputio Đukanoviću.

On pozvao je Đukanovića na TV duel, koga krivi i za to što je večeras došlo do prekida veze.

Okupljeni građani su tražili da konačno objavi snimke koje Knežević najavljuje već izvjesno vrijeme, a ne žele da slušaju njegove “prazne priče”.

Knežević je rekao da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sigurno sada sadi luk, a da instrukcije dobija od Zorana Lazovića koji je kurir Đukanovića.

On je kazao i da se vrhovni državni tužilac Ivica Stanković ništa ne pita.

“Ništa ne možeš Katniću, ne smiješ nista od mafije od kojih dobijaš poklone. Dobio si stan od Bemaxa pokaži koliko si korumpiran čovjek,” poručio je Knežević Stankoviću.

Knežević je najavio je da će sjutra objaviti, kako kaže kompromitujući snimak, sa vlasnikom kompanije Voli Draganom Bokanom.

Foto: CdM

Nakon što je Knežević završio obraćanje organizatori protesta pročitali su svoje zahtjeve.

Traže smjenu Đukanovića, fer izbore, slobodne institucije koje neće izvršsavati naloge DPS-a, nezavisno sudstvo i tužilštvo.

Iva Bajković iz Pokreta za promjene je poručila da je dosta bilo prodaje države, trošenja novca i ljetovanja “o našem trošku.”

“Dosta je bilo kupljeno vila na vaš račun, dok vi ne možete da skupite kredit da otplatite”, kazala je ona.

Bivši poslanik Neđeljko Rudović saopštio je da je prihvatio da govori jer ” samo zajedno možemo uspjeti da se izborimo da slobodno biramo i da napravi vlast koja služi narodu.

“Ako se narod ne pita onda ta država nema budućnost. Okupićemo se i sjutra, snažni smo kad smo složni. A kada smo složni možemo sve bez obzira na ideološke razlike. U pokret “Do slobode” dobrodošli su svi. Pozivam vas da ostanemo zajedno do samog kraja i do pobjede slobodne Crne Gore, dodao je on.

Foto: CdM

Na večerašnji protest su došli poslanici Demokratskog fronta Milan Knežević, Predrag Bulatović, Slaven Radunović,  Jovan Vučurović, Koča PavlovićMilun Zogović i Ljiljana Đurašković.

CDM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com