U SKUPŠTINI SVE PO STAROM: Umalo novi incident ,,Nemoj ti meni polako…” - Volim Podgoricu

U SKUPŠTINI SVE PO STAROM: Umalo novi incident ,,Nemoj ti meni polako…”

U Skupštini Crne Gore ponovo je umalo došlo do incidenta tokom rasprave o mišljenju Ustavnog sudu povodom inicijative za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti Zakona o finansiranju Saveza udruženja boraca NOR-a.

Poslanik DPS-a Danijel Živković je u završnoj riječi kazao da su tokom rasprave imali priliku da čuju zloupotrebu jedne teme u usko-političke svrhe, “ne bi li se makar i kroz ovaj vid komunikacije sa građanima, kod nekih ljudi pokušala povampirti ideja fašizma”.

“I dalje dobro znamo kakve reperkusije je fašizam ostavio u svijetu, ali evo da ne izazivam dodatno polemiku na tu temu, osvrnuću se samo na jedan dio ovog mišljenja koji je veoma bitan…”, govorio je Živković u Skupštini, kada su počeli da reaguju poslanici Demokratskog fronta.

“Da se povampiri ideja fašizma. Sram te bilo”, dobacio je Slaven Radunović (DF).

Dok je predsjednik Skupštine Ivan Brajović pokušao da smiri situaciju govoreći Radunoviću “polako”, poslanik DF-a mu je odgovorio “Nemoj ti meni polako”.

Poslanik DF-a Nebojša Medojević je kazao da “je ovo za kaznu”, da bi Brajović potom saopštio da će Živkoviću oduzeti riječ ako prekrši norme završne riječi.

Medojević je nakon završne riječi kazao da je bonton parlamenta da se takve kvalifikacije ne upotrebljavaju tokom završne riječi.

“Ako mogu da utičem na mladog kolegu, da ga zamolim da ne radi to. Nema nikakve potrebe. Imate šefa kluba, imate poslanika potpredsjendika Skupštine. Ako postoji potreba da otvorimo temu o fašizmu u Crnoj Gori, možete da znate da smo mi izuzetno zainteresovani …”, rekao je Medojević.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com