UHAPŠEN PODGORIČANIN: Marko Božović švercovao 807 kg kokaina? - Volim Podgoricu

UHAPŠEN PODGORIČANIN: Marko Božović švercovao 807 kg kokaina?

Podgoričanin Marko Božović uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u švercu 807 kilograma kokaina iz Venecuele u Evropu, piše Dan.

Prilikom hapšenja, kako Dan saznaje, kod njega je pronađen pasoš Južnoafričke Republike.

Tamošnja policija ispituje da li ovaj slučaj ima veze sa zaplenom 840 kilograma kokaina koji je u septembru prošle godine pronađen na jednoj jahti u Portugalu.

Odmah po zaplijeni narkotika uhapšene su četiri osobe, među kojima i dvoje državljana Crne Gore.

Višemjesečna istraga tamošnje policije ukazala je na sumnju da je u dogovoru oko šverca kokaina učestvovalo još lica. Ne isključuje se mogućnost da je i Božović dio iste kriminalne grupe, koja je sa više prevoznih sredstava pokušala da prokrijumčari tovare od po 800 i više kilograma kokaina. Droga je tada otkrivena na jednoj jahti u Atlantiku.

Portugalska policija saopštila je tada da je tokom pretresa plovila zaplijenjeno 840 kilograma kokaina. Tada je saopšteno da je u poslednja tri mjeseca portugalska policija na moru zaplijenila više od 10 tona droge, zbog čega se provjerava povezanost nekoliko slučajeva.

Kada je zaplijenjen kokain, uhapšena su dva muškarca i dvije žene koji su bili na jahti. Oni su sumnjičeni za krijumčarenje kokaina sa Kariba u Evropu.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com