VEČE IZNENAĐENJA: Zalgiris i Baskonija stigli do brejka - Volim Podgoricu

VEČE IZNENAĐENJA: Zalgiris i Baskonija stigli do brejka

Senzacije u drugim mečevima četvrtfinala Evrolige – nakon minus 33, odnosno minus 26, Žalgiris i Baskonija su došli do velikih pobjeda u gostima i poništili prednost domaćeg terena velikana evropske košarke.

Litvanci su prije dvije noći u Istanbulu doživjeli treći najteži poraz u istoriji plej-ofa Evrolige (76:43), ali su večeras savladali Fenerbahče 82:80.

Tim Šarunasa Jasikevičusa je u 30. minutu drugi put imao 17 poena prednosti (73:56), ali je Fener izjednačio 39 sekundi prije kraja košem Luiđija Datomea (80:80).

Nakon Šarasovog tajm-auta, gosti su odigrali smušen napad, ali je Edgaras Ulanovas uz zvuk sirene pogodio za 82:80.

Izabranici Željka Obradovića su krenuli po pobjedu, namjestili akciju za Marka Gudurića, ali je sprski košarkaš nagazio čeonu liniju…

Leo Vesterman je promašio oba bacanja, a Datome iz praktično nemogue pozicije nije pogodio za pobjedu.

Ulanovas je bio najefikasniji igrač meča sa 20 poena, na drugoj strani je najbolji bio Datome sa 17.

Vitorija će ove godine biti domaćin fajnl-fora Evrolige, a naprasno je šansu da zaigra pred svojim navijačima izborila Baskonija.

Tim Velimira Perasovića je dva dana nakon ubjedljivog poraza (94:68) u Moskvi srušio CSKA (78:68) i izjednačio rezultat u seriji na 1:1.

Moskovljani su vodili samo na startu 2:0 i nijednom više. Početkom 3. četvrtine su prišli na 42:44, ali to je bilo sve.

Baskijci su meč riješili krajem 3. i početkom posljednje četvrtine, kada je Darun Hilijard pogodio dvije trojke i povisio na plus 15 (69:54).

On je bio najefikasniji igrač u pobjedničkom timu sa 16 poena, Šavon Šilds je ubacio 15, a sjajan je bio Vensan Puarije sa 14 koševa, 15 skokova, četiri ukradene lopte i blokadom.

Kod domaćih su najbolji bili Kori Higins sa 15, te Serhio Rodriges i Vil Klajburn sa 14 pogodaka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com