Home / PG INFO / Aktuelno / ,,Zaustaviti nedolično ponašanje i anti-srpsku histeriju novinara Nebojše Šofranca” (FOTO)

,,Zaustaviti nedolično ponašanje i anti-srpsku histeriju novinara Nebojše Šofranca” (FOTO)

Iz Političke partije Prava Crna Gora oglasili su se povodom, kako su kazali, nesportskog, nedoličnog, nevaspitanog, novinarski neetičnog i huškačkog ponašanja novinara RTCG-a Nebojše Šofranca.

Saopštenje Prave Crne Gore prenosimo integralno:

Prava Crna Gora pozdravlja činjenicu da se u našem glavnom gradu održava sportsko takmičenje visokog značaja. Samim tim čestitamo objema ekipama, KK Budućnosti, ali i KK Crvenoj Zvezdi što su dogurali do samog kraja ABA lige, uz opasku da sama atmosfera koja prati ove mečeve nije nešto na šta možemo biti ponosni.

Ipak, onaj ko, možda i najviše, prednjači u nesportskom, nedoličnom, nevaspitanom, novinarski neetičkom i huškačkom ponašanju prema, ne samo Crvenoj Zvezdi i njenim navijačima, već cjelokupnom srpskom narodu, ali i drugim neistomišljenicima, je sportski komentator RTCG, Nebojša Šofranac.

Gospodin Šofranac, umjesto da kao pasionirani ljubitelj sporta i profesionalni novinar, bude prvi koji će ukazivati na etičke i sportske kodekse, kao što su fer plej i fer navijanje, te time bude primjer medijske i svake druge kulture, već danima se primitivnim i vulgarnim rječnikom, ali i širenjem mržnje, obrušava na sve one koji ne misle kao on.

S tim u vezi, na njegovom Fejsbuk profilu smo mogli pročitati aluzije kako su Srbi “izrodi i narod bez zuba”, kako igrači Zvezde nisu ni htjeli da spavaju pred meč, već da gledaju rijaliti šou “Zadrugu”, kako će Srbi izgubiti meč, baš kao što su “izgubili i Kosovo”, ali smo mogli i vidjeti i Šofrančevo pitanje “mora li svaki četnik pisati ćirilicom?”.

Ovo su samo neki od nevaspitanih, nesportskih, pa čak i antisrpskih komentara, koji ni najmanje ne priliče prvom čovjeku sportskog voditeljstva u Crnoj Godi i čovjeku koga, kao poreski obveznici, godinama unazad plaćaju i ti isti Srbi koje, sudeći po viđenom, sa prezirom posmatra.

Prava Crna Gora poziva menadžement Javnog servisa da se pod hitno uključi u ovaj slučaj, te da sankcionisanjem sportskog voditelja Nebojše Šofranca, kojeg građani ne plaćaju za ovakve prostakluke i nedolično ponašanje, i spriječi dalje produbljivanje podjela, ali i atmosfere koja najmanje veze ima sa sportom.

  

loading...

2 0 komentara

  1. Pa šofro je u redu kakvi su njegovi oponenti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com