ČESTITKE POVODOM VASKRSA: Praznični dani podsjećaju na njegovanje zajedništva i okupljanja - Volim Podgoricu

ČESTITKE POVODOM VASKRSA: Praznični dani podsjećaju na njegovanje zajedništva i okupljanja

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću i građanima jevrejske vjeroispovijesti Pesah, praznik kojim se obilježava oslobađanje jevrejskog naroda iz drevnog ropstva.

“Poštovanje ljudskih prava, među kojima i prava na slobodu vjeroispovijesti, preduslov je izgradnje cjelovitog demokratskog i prosperitetnog društva. Crna Gora jeste primjer zemlje koja na ovim principima gradi bolje uslove života svih njenih građana, bez obzira na vjeru i naciju. Upravo ovakvi praznični dani podsjećaju na njegovanje zajedništva i okupljanja, na zajednicu mira i suživota”, navodi se u čestitki Markovića.

Carević: Uskrs da donese mir, blagostanje i radost

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, čestitao je Uskrs vjernicima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

“U ime Opštine Budva i u svoje lično ime, svim sugrađanima katoličke vjeroispovjesti i onima koji po gregorijanskom kalendaru slave ovaj radosni hrišćanski praznik, želim srećan i blagoslovljen Uskrs. Neka Uskrs, koji nosi simboliku obnavljanja života, u vaše domove donese mir, blagostanje i radost, a u naš grad praznični duh vjekovima njegovanog međuvjerskog poštovanja i sklada”, stoji u Carevićevoj čestitki.

Bečić: Provedimo praznične dane u radosti i svjetlosti Hristovog vaskrsenja

FOTO:DEMOKRATE

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić čestitao je Uskrs sveštenstvu i svim vjernicima koji ovaj, najveći hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

“Neka nas ovaj praznik koji afirmiše duhovnu i moralnu obnovu čovjeka, podstičući na mir, na ljubav, na praštanje, na razumijevanje, na solidarnost i na međusobno poštovanje, podsjeti na nužnost sklada među ljudima i različitim kulturama. Jedino na taj način, kao multietničko i multikonfesionalno društvo, možemo ostvariti napredak i jedino na taj način, najprije u etičkom, a zatim i u svakom drugom pogledu posrnuli sistem u kojem živimo može i sam doživjeti preporod”, kazao je Bečić.

Kako je rekao, živimo u vremenu kada je više nego ikada potrebno sačuvati ljubav prema bližnjima, odbraniti ljudsko dostojanstvo i težiti istini i pravdi.

“Kao što su se prije dvije hiljade godina Hristovi učenici i svi ljudi dobre volje radovali pobjedi života nad smrću, tako i mi, polazeći od Uskrsa kao središta hrišćanskog života, provedimo praznične dane u radosti i svjetlosti Hristovog vaskrsenja. Sa željom da praznik provedete u spokoju koji pruža zajedništvo sa porodicom, u dobrom zdravlju, ljubavi i blagostanju, još jednom, srdačno, neka vam je srećan Uskrs”, stoji u Bečićevoj čestitki.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com