INSPEKCIJA DALA ROK ČETIRI DANA: Gosti stigli u Petrovac, ali ne mogu do plaže - Volim Podgoricu

INSPEKCIJA DALA ROK ČETIRI DANA: Gosti stigli u Petrovac, ali ne mogu do plaže 

Komunalna policija Opštine Budva izrekla je kaznu i dala rok od četiri dana kompaniji „Euromix trade“, koja gazduje petrovačkim hotelom “Rivijera“ i gradi novi hotelski kompleks „Cristal Rivijera“ da završi radove na postavljaju komunalne infrastrukture – vodovodne i kanalizacione, te novog strujnog kabla, za priključak novog hotela i nakon puna dva mjeseca osposobi sabraćajnicu.

Ukoliko ulica bude i dalje raskopana, zbog čega je građanima Petrovca onemogućen prilaz kućama, a brojnim gostima koji su već došli na odmor u petrovačke hotele, onemogućen prilaz plaži, Opština će, kako je kazao predsjednik Skupštine opštine Krsto Kiko Radović već 20. aprila svojom operativom zatrpati prokopanu ulicu, asfaltirati je i privremeno je osposobiti za saobraćaj.

S druge strane, iz kompanije „Euromix trade“ tvrde da je riječ o investiciji koja će premašiti sto hiljada eura, ali da su zbog brojnih dodatnih zahtjeva lokalnog vodovoda, ali i problema sa kojima su se suočili zbog manjkavosti katastra podzemnih instalacija, do pogrešno postavljenog strujnog kabla, ne njihovom krivicom, dinamika i rokovi završetka radova morali da budu prolongirani. Radović, inače mještanin Petrovca, kazao je da su dešavanja u protekla dva mjeseca, od kada su započeti radovi, potvrdila da investitor na novom hotelu nije kredibilan partner, kako lokalnoj upravi tako i građanima.

„Investitor je bio je dužan da o svome trošku izmjesti komunalnu infrastrukturu, za šta je dobio potrebnu saglasnost nedležnog opštinskog sekretarijata. Međutim, nakon započetih radova brzo se uvidjelo da rokovi neće biti ispoštovani, a diskutabilan je i kvalitet izvedenih radova. Sekretarijat je produžio rok i odredio 16. april da sve mora biti završeno. Komunalna policija je tada izašla na lice mjesta, izrekla kaznu i dala rok od četiri dana da saobraćajnica bude osposobljena. Moram istaći da je sama rekonstrukcija ove ulice ušla u Plan investicija i programa uređenja, te da naše planirane aktivnosti zavise od izmještanja infrastrukture i postvaljanja elektroinstalacija koje je morao da izvrši investitor. Ako rok od četiri dana ne bude ispoštovan, Opština će 20. aprila ući u privremeno sređivanje ulice, kako bi građani mogli nesmetano da funkcionišu“, kazao je Radović i dodao da će u oktobru Opština započeti potpunu rekonstrukciju ulice.

FOTO: Vijesti

Sekretar za investicije Opštine Budva Mladen Mikijelj kazao je da su u proteklih nekoliko dana imali četiri sastanka sa predstavnicima “Euromix trade”, te da je uvjeren da će u narednih sedam dana problem biti riješen i ulica osposobljena, a život stanovnika Petrovca normalizovan. Ponovio je da problemi nijesu nastali od strane Opštine, jer ona nije izvođač.

O kašnjenju u izvedenim radovima, na priključak objekat hotela „Euromix trade“ je pismeno obavijestio sve nadležne institucije, upoznajući ih sa svim problemima s kojima se suočio.

„Riječ je o velikoj investiciji, koja će na kraju premašiti 100.000 eura. Urađena je kompletna kanalizaciona i vodovodna mreža, na potezu šetalište-vile Oliva, do stadiona. U fazi izvođenja radova, dobili smo i dodatne zahtjeve od JP ‘Vodovod i kanalizacija” Budva, što je iziskivalo i dodatno vrijeme. Zatim, usaglašavanje našeg projekta sa tim dodatnim zahtjevima, što je uticalo na produžetak planirane dinamike izvođenja radova“, kazali su „Vijestima“ u kompaniji.

Ističu da katastri podzemnih instalacija takođe nijesu odgovarali stanju zatečenom na terenu, prilikom iskopa, za šta je takođe bilo potrebno dodatno vrijeme.

„Morali smo da djelimično vršimo ručne iskope i da se pažljivo radi da ne dođe do oštećenja. Sama činjenica da nijesmo prekinuli nijedan kabal, pokazuje koliko smo ozbiljno i odgovorno pristupili ovom poslu. Na kraju je na gradilištu republički inspektor, zajedno sa predstavnikom CEDIS-a, konstatovao da je dio postojećih kablova nepropisno postavljen, te se moraju izmjestiti, pa tek tada Vodovod može prikopčati novu izvedenu mrežu na gradski vodovod. Sve ove činjenice dovele su do pomjeranja planirane dinamike i prolongiranja roka završetka radova“, navode iz “Euromixa”, o čemu su detaljno upoznali i gradonačelnika Budve.

Radovi uslov za dobijanje upotrebne dozvole

Kompanija Euromix trade predala je zahtjev Ministarstvu održivog razvoja za dobijanje upotrebne dozvole za objekta A hotel “Cristal Palas”, a radovi na priključak su uslov za ovaj papir.

“Cristal Palas”, koji će po ugovoru pripasti HG „Budvanska rivijera“ objedinjuje 48 soba i apartmana i dio je budućeg hotelskog kompleksa “Cristal Rivijera resort”.

Ugovor o zajedničkom ulaganju između “Budvanske rivijere” i “Euromix tradea” zaključen je krajem maja 2011. Njime je predviđeno da od ukupno 269 smještajnih jedinica u budućem hotelu “Cristal Rivijera rizort” 48, kao odvojeni hotel “Crystal Palas” i to potpuno opremljen pređe u vlasništvo Hotelske grupe.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com