MARKO RADOVIĆ PUCAO NA POLICAJCE? “Pobiću vas noćas, mrtvi ćete biti kunem vam se” - Volim Podgoricu

MARKO RADOVIĆ PUCAO NA POLICAJCE? “Pobiću vas noćas, mrtvi ćete biti kunem vam se”

Apelacioni sud odbio je žalbu na produženje pritvora Kotoraninu Marku Radoviću, koji se tereti da je u decembru prošle godine u Hereceg Novom napao policijske službenike koji su pokušali da ga legitimišu i u njihovom pravcu ispalio više hitaca, prenose Dnevne novine.

Njemu je na teret stavljeno krivično djelo pokušaj ubistva, u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti.

Kako se navodi u odluci Apelacionog suda, Radović koji je ispred objekta brze hrane u Herceg Novom fizički nasrnuo na policijske službenike Sendina Ljuću i Aleksandra Vukićevića, a potom im prijetio i vrijeđao ih, te je u jednom trenutku izvadio pištolj, koji mu se nalazio za pojasom.

“Ocjenom dokaza iz spisa predmeta prvostepenog suda, prije svega iz iskaza svjedoka oštećenih koji su u bitnom naveli da su se kritičnom prilikom okrivljenom legitimisali kao policajci, da im je nakon toga okrivljeni uputio prijetnju: ‘Pobiću vas noćas, mrtvi ćete biti kunem vam se!, nakon čega je okrivljeni izvadio pištolj i uperio ga u njihovom pravcu iz kojeg je pucao, kao i drugim dokazima ovaj sud nalazi da iz sadržine istih proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni učinio krivično djelo koje mu se stavlj a na teret. Pored postojanja osnovane sumnje, prvostepeni sud je pravilno utvrdio i da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva okrivljenog za slučaj da se nađe na slobodi”, navodi se u rješenju ovog suda.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com