OGLASIO SE ĐUKANOVIĆ: Evo zašto je tužio ,,VIJESTI” - Volim Podgoricu

OGLASIO SE ĐUKANOVIĆ: Evo zašto je tužio ,,VIJESTI”

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović tvrdi da je podnio tužbu protiv “Vijesti” jer nijesu tražile njegov odgovor na optužbe odbjeglog biznismena Duška Kneževića. On je kazao da je to bila profesinalna obaveza “Vijesti”, iako on sa tom medijskom kućom ne sarađuje.

“To što ne odgovaram na vaše upite je moj jasan i principijelan, negativan stav prema uređivačkoj i profesionalnoj praksi te medijske kuće. Ja sam pokušao, u početku, da dođemo do objašnjenja kako možemo sarađivati pa sam shvatio da imaju cilj da vode političku kampanju. Bez obzira na odnos kabineta predsjednika Crne Gore, nije samo moralna i profesionalna nego i zakonska obaveza da čujete drugui stranu kada objavljujete onakve tekstove. Ovoga puta to niste uradili i zato vas tužim”, kazao je Đukanović novinarima i rekao da niko ne smije da zloupotrebljava svoja prava.

“Opasnije je od usporene demokratizacije bilo kakva apsolutizacija bilo čijeg prava jer se to onda događa na štetu prava drugih. Podnio sam tužbu jer su “Vijesti” podnijele jednu apsolutnu neistinu koju sam prethodno demantovao u jednoj televizijskoj emisiji, i bez potrebe da makar i formalno pokušaju da provjere šta je stav druge stane”.

Upitan kada je zadnji put odgovorio na upit “Vijesti”, Đukanović je rekao da se nikada nije dogodilo da na presu ili bilo gdje drugo odgovori novinarima. Na pitanje da li smatra da bi problemi u Crnoj Gori nestali kada bi “Vijesti” prestale da postoje na medijskoj sceni, predsjednik Crne Gore je kazao da se nikada nije zalagao za gašenje medija.

“Ne bi nestali naši problemi. Nikad u životu nisam pomislio da treba zagovarati gašenje bilo kog medija. Naprotiv, ja sam personifikovao jednu politiku koja je veoma podsticala širenje mreže na medijskoj sceni Crne Gore i nije tako davno kada smo imali samo jednu televiziju i dnevni list a sad im se više ne zna broja”, kazao je on.

Đukanović je kazao da će u okviru stranačkih organa biti odlučeno ko će biti kandidat za predsjednika Demokratske partiuje socijalista (DPS), ističući da o tome još nije razmišljao. On je rekao da to mora biti rezultat kolektivnog dijaloga.

“Ne razmišljam o tome, jer ne mioslim da je presudan moj lični stav niti je tu domninahtna lična ambicija. Nadam se da mi vjerujete da tu vrstu ambicija više nemam I da sam sve te svoje ambicije odavno I u potpunosti zadovoljio. Hajde da sagledamo izazove u budućnosti I vidimo na koji način možemo najbolje pomoći. Ko sa kog mjesta”, kazao je on.

Na pitanje da li bi na stranačkom kongresu moglo biti ukinuto mjesto zamjenika predsjednika, na kojem je trenutzno Duško Marković, i ponovo vraćene funkcije potpredsjednika, Đukanović je kazao da u vladajućoj partiji nikada nisu imali nekontrolisanih inicijativa.

“Uoči takvih događaja sjednemo napravimo sveobuhvatnu analizu svega što smo uradili i izazove koji slijede i dogovorimo se u kom personalnom rasporedu bi najbolje mogli odgovoriti tim izazovima. Nije bilo ni razmišljanja s moje strane o bilo kakvim promjenama u organizaciji u vrhu partije. Ovo riješenje smo ustanovili na poslednjem kongresu prije četiri godine i nemamo nijedan razlog da to organizaciono riješenje sada sumnjičimo i preispitujemo”, rekao je Đukanović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com