OPLJAČKAN SIN FILIPA VUJANOVIĆA: Podgoričanin mu iz novčanika uzeo 1.500 eura? - Volim Podgoricu

OPLJAČKAN SIN FILIPA VUJANOVIĆA: Podgoričanin mu iz novčanika uzeo 1.500 eura?

Sudija za istragu odredio je pritvor do 30 dana Mirku Paoviću (40) iz Podgorice, koji se sumnjiči da je počinio tri razbojništva u kojima je uz prijetnju pištoljem ukrao veći novčani iznos, piše Dan.

Prema sumnjama policije, najviše novca, oko hiljadu i po eura, Paović je ukrao od sina nekadašnjeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića. Mlađi Vujanović je opljačkan u decembru prošle godine, pri ulasku u jednu turističku agenciju.

Paović je uhapšen prije tri dana, u brzoj i efikasnoj akciji kriminalističke policije CB Podgroica, nedugo pošto je počinio drugo razbojništvo.

Naime, on se tereti da je u utorak, oko 12 časova, počinio krivično djelo razbojništvo na štetu zlatare M&N.

Kako se sumnja, on je maskiran ušao u zlataru i uz prijetnju pištoljem od vlasnice M.U. otuđio izvjesnu količinu novca. Vlasnica zlatare odmah je pozvala policiju, koja je na osnovu video-snimaka i drugih radnji utvrdila identitet osumnjičenog.

“Postupajući po prijavi, policija je preduzela intenzive mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovog događaja. Prilikom lišavanja slobode osumnjičenog lica, policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „brauning“ i municiju, vozilo za koje se sumnja da je korišćeno u vršenju krivičnog djela, hiruršku masku i rukavice”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici su kriminalističkom obradom došli do sumnje da je Paović u prethodnoj godini počinio još dva krivična djela razbojništvo.

Prema policijskim sumnjama, jedno krivično djelo počinio je na štetu poslovnice Montenegro Airlines, u avgustu 2018. godine, kada je uz prijetnju pištoljem od tri zaposlene otuđio 150 eura.

Vujanovićevog sina opljačkao je prilikom razbojništva koje je počinio u poslovnici agencije In Travel.

Kako je saopšteno iz policije, on je u decembru 2018. godine, maskiran i uz prijetnju pištoljem, od radnice agencije ukrao 200 eura.

Prilikom izlaska iz objekta, osumnjičeni je od Vujanovića, kojeg je sreo na vratima, otuđio novčanik sa 1.452 eura.

Inspektori su ova tri razbojništva povezali pošto su na osnovu rezultata vještačenja utvrdili da se tragovi koji su izolovani prilikom istrage za razbojništvo u turističkog agenciji i poslovnici Montenegro Airlinesa podudaraju sa tragovima izuzetim iz zlatare.

“Preduzimajući intenzivne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su rasvijetlili krivično djelo razbojništvo istog dana kada je i počinjeno i tom prilikom identifikovali, locirali i lišili slobode osumnjičeno lice”, saopštili su iz policije nakon hapšenja Paovića.

DAN

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com