Počinju VI Energetski dani Podgorice “Čuvaj danas za sjutra” - Volim Podgoricu

Počinju VI Energetski dani Podgorice “Čuvaj danas za sjutra”

Glavni grad Podgorica i ove godine, nastavlja tradiciju realizacije promotivno-edukativnih aktivnosti i organizuje VI Energetske dane Podgorice pod sloganom “Čuvaj danas za sjutra”, koji će se održati od 21.- 24.aprila 2019.godine.

U skladu sa svjetskim izazovima, Glavni grad preduzima aktivnosti u cilju edukacije i podizanja svijesti građana na polju energetskog menadžmenta.

Svečano otvaranje Energetskih dana Podgorice održaće se u nedelju, 21. aprila u 12:00 časova na Trgu nezavisnosti, za kada je u saradnji sa NVO Biciklo.me planiran „Critical Mass“.

Drugog  dana, 22. aprila biće održano predavanje „Eko Dizajn“  u prostorijama EU Info centra sa početkom u 11:00h.

U utorak, 23. aprila,  planirano je takmičenje u crtanju na asfaltu za djecu osnovnih škola sa područja Glavnog grada. Takmičenje sa temom „Neću asfalt, hoću maštu“ biće održano u City kvartu.

Sam kraj manifestacije  biće posvećen prezentaciji priručnika „Učimo da štedimo“ i tom prilikom školama će isti biti uručeni.

Podsjećamo,  1992. godine, u Rio de Žaneiru u Brazilu održana je konferencija Ujedinjenih nacija (UN) o životnoj sredini i razvoju. Na konferenciji su učestvovali predstavnici 197 zemalja. Orijentisana prema održivom razvoju, ovo je bila prva konferencija koja je na globalnom nivou afirmisala ideju održivog korišćenja resursa i očuvanja životne sredine za buduće generacije.

Primjenom savremenih tehnologija edukacijom i podizanjem svijesti utiče se na promjenu odnosa prema potrošnji energetskih i prirodnih resursa što otvara mogućnosti mitigacija i adaptacija na klimatske promjene što sa sobom nosi veći komfort življenja i značajnu uštedu finansijskih sredstava.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com