Pronađeno više desetina kilograma droge? - Volim Podgoricu

Pronađeno više desetina kilograma droge?

Vojna policija je jutros na školskom brodu “Jadran” pronašla više desetina kilograma materije za koju se sumnja da je droga, saopšteno je iz Ministarstva odbrane (MO).

“Na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove, došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju namjeru da iskoriste krstarenje školskog broda “Jadran”, koje je bilo planirano za danas, 9. aprila 2019. godine, za sprovođenje kriminalnih aktivnosti. U ranim jutarnjim časovima, od strane vojne policije, izvršen je pregled i pretres školskog broda “Jadran”, pri čemu je pronađeno više desetina kilograma materije za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama”, navodi se u saopštenju MO.

O događaju je obaviještena Uprava policije i nadležno tužilaštvo.

Danas je bilo planirano da se realizuje praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, a u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

“Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovode mjere i radnje u cilju otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog djela. Nadležni državni organi će o daljim aktivnostima vezanim za navedeni slučaj, u toku dana dodatno informisati javnost”, dodaju iz MO.

Brod je trebalo da isplovi u 11 sati, ali se studenti Pomorskog fakulteta jos nisu ukrcali.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com