KRVAVI OBRAČUN U KOTORU: Ubijeni Veselin Vesko Vukotić, otac “škaljaraca”, izrešetan u kafiću: Ubica s kačketom pobegao - Volim Podgoricu

KRVAVI OBRAČUN U KOTORU: Ubijeni Veselin Vesko Vukotić, otac “škaljaraca”, izrešetan u kafiću: Ubica s kačketom pobegao

U Kotoru večeras ubijen Veselin Vesko Vukotić, otac Igora i Jovice Vukotića, koji važe za vođe Škaljarskog klana.

Veselin Vesko Vukotić (57), otac Igora i Jovice Vukotića koji važe za vođe škaljarskog klana, ubijen je večeras u Kotoru.

To je “Vijestima” potvrđeno iz crnogorske policije.

Kako piše ovaj medij, Vukotića je muškarac sa kačketom sačekao ispred apartmana “Vukotić” u Dobroti i u njega oko 20.45 ispalio nekoliko hitaca, nakon čega je pobjegao.

Vukotić je preminuo u bolnici.

Jovica Vukotić se nalazi u beogradskom zatvoru gdje je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a njegov Igor brat je u bjekstvu.

Podsjetimo, krajem prošle godine Jovica Vukotić bio je jedna od glavnih tema medija, kada je u septembru uhapšen u Turskoj sa lažnim dokumetnima. On je ubrzo predat u ruke srpskih organa reda.

Jovica Vukotić je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe “škaljari” za kojim su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu potjernicu zbog dovođenja u vezu sa krijumčarenjem 136 kilograma kokaina. Navedena grupa se, pored krijumčarenja velike količine narkotika, dovodi u vezu i sa drugim krivičnim djelima, ubistvima, nelegalnim držanjem oružja. Bezbjednosne službe Jovicu Vukotića označavaju kao jednog od vođa škaljarskog klana, zajedno sa bratom Igorom i sugrađaninom Igorom Dedovićem i povezuju ga sa “izvjesnom dozom nasilja” i krijumčarenjem droge, ali je zanimljivo da je samo jednom pravosnažno osuđivan, a da su oni postupci koji su vođeni protiv njega, a koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke, završavani ili oslobađajućom presudom ili je neko njemu blizak preuzimao krivicu.

Crnogorske vlasti raspisale su nedavno međunarodnu potjernicu za Igorom Vukotićem, bratom Jovice Vukotića, koga sumnjiče za pripremanje više krivičnih djela. On se sumnjiči da je, zajedno sa Rankom Radulovićem, formirao kriminalnu grupu čiji je cilj bila i likvidacija policijskih funkcionera, službenika ANB, bezbjednosno interesantnih osoba.

Nakon što je Jovica deportovan, njegov otac Vesko optužio je crnogorske državne organe da “nisu ništa preduzeli kako bi zaštitili Jovana, koji je crnogorski državljanin, već su, kako tvrdi, dozvolili da bude bukvalno kidnapovan i odveden u treću zemlju”.

– Jovan od 23. 11. 2012. godine ima srpski pasoš i imao je ozbiljnu namjeru da se s porodicom preseli u Beograd i u toj evropskoj metropoli školuje djecu i ostane da živi, zbog lošeg stanja u Crnoj Gori. Kada je upozoren da se mora odreći jednog da bi zadržao drugo državljanstvo, bilo je logično da zadrži crnogorsko – branio je tada sina najstariji Vukotić.

(Telegraf.rs/Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com