Počeo DEVETI GRAĐANSKI PROTEST pod sloganom “Odupri se – 97 000” - Volim Podgoricu

Počeo DEVETI GRAĐANSKI PROTEST pod sloganom “Odupri se – 97 000”

Novi građanski protest pod sloganom “Odupri se – 97.000” održava se večeras od 19 sati, na platou ispred Skupštine Crne Gore.

FOTO: Volim Podgoricu

18.55 – Jedan od članova organizacionog odbora Omer Šarkić saopštio je da će naredni protest biti održan 9. maja jer nastupaju vjerski praznici, a članovi pokreta “Odupri se” će u tom vremenu pojačati svoje međunarodne aktivnosti, uključujući sastanak sa funkcionerima Evropske unije u Briselu.

Takođe, Šarkić je ponovio da imaju poteškoća u pogledu finansija, kadrova i organizacije, što nisu krili ni ranije.

Iz Pokreta Odupri se su saopštili da, nakon veoma uspješnog karavana kojim su prošlog vikenda obišli skoro cijelu Crnu Goru i susreli se sa građanima koji nijesu u prilici da im se pridruže u Podgorici, nastavljaju sa redovnim protestima.

FOTO: Volim Podgoricu

”Danas ćemo se koncentrisati na jednu od najsramnijih karika ovog sistema, koja 30 godina, još od svojih ratnohuškačkih poduhvata, zagađuje i truje našu javnost. Takozvani Javni servis koji smo preimenovali u Sramni servis je partijsko glasilo, koje je više od mjesec dana ignorisalo sopstvene građane, čak i onda kada su se u hiljadama okupljali ispred njihove zgrade. Za Sramni servis tada su mnogo važnije bile izjave korumpiranih zvaničnika od glasa sopstvenih građana koji ga finansiraju”, navodi se u saopštenju.

Predstavnik Organizacionog odbora Džemal Perović kazao je ranije na konferenciji za novinare da su proteklih dana prikupljali snagu, i da nastavljaju sa protestima.

„Sve poteškoće koje ne krijemo, finansijske i svake druge prirode, učinile su da se stekne utisak da smo izmjestili fokus od glavnog cilja, ali nije tako. Mi ostajemo na istom putu smjene režima i demontaže korumpiranog sistema“, poručio je Perović.

Kako je naveo, spremni su da tu borbu vode koliko god bude trebalo.

„Mi ćemo nenasilno i istrajno pobijediti silnike koji predstavljaju ovaj korumpirani režim“, istakao je Perović.

On je rekao da očekuju masovan protest iako je, kako je kazao, odmah nakon četvrtog skupa stavljena u pogon mašinerija za zastrašivanje.

„Ne možemo objelodanjivati sve naše poteze njima, da nam ne bi spremili njihove već poznate zamke“, kazao je Perović.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com