PODGORICA: Kritična masa povodom Dana planete Zemlje, posvećena Ljubiši Peroviću - Volim Podgoricu

PODGORICA: Kritična masa povodom Dana planete Zemlje, posvećena Ljubiši Peroviću

Nevladino udruženje Biciklo.me organizovaće sjutra (21. april) 56. po redu kritičnu masu, sa početkom u 12 časova sa Trga nezavisnosti u Podgorici.

Ova proljećna vožnja biciklima ulicama Podgorice organizuje se povodom Dana planete Zemlje, koji se širom svijeta obilježava 22. aprila. Biciklo.me na ovaj način želi da podigne svijest javnosti o značaju očuvanja životne sredine naše planete, a kao jedan od načina ističemo korišćenje bicikla kao prevoznog sredstva.

I dok je povod za događaj Dan planete, Biciklo.me će ovu vožnju posvetiti svom nedavno preminulom prijatelju i članu, ambasadoru Ljubiši Peroviću, koji se svesrdno zalagao za razvoj Crne Gore kao ekološke države i koji je kao sredstvo prevoza isključivo koristio bicikl.

Nedjeljna biciklistička vožnja kreće sa Trga nezavisnosti, a voziće se Bulevarom Ivana Crnojevića, ulicama 13. jula, Moskovskom, Ljubljanskom, Džona Džeksona, a zatim preko Bulevara Crnogorskih serdara i Ulicom Kralja Nikole nazad do Trga, gdje će učesnici završiti vožnju tradicionalnim podizanjem svojih dvotočkaša uvis.

Vožnjom se, inače, najavljuju Energetski dani Podgorice, koje Glavni grad obilježava tokom naredne sedmice nizom aktivnosti.

Kritična masa je kolektivna vožnja biciklima koja se organizuje u brojnim gradovima širom planete. U Glavnom gradu se ovakve vožnje održavaju od 2013. godine, a okupljaju na stotine biciklista, koji na ovaj način žele da skrenu pažnju na važnost izgradnje biciklističke infrastrukture i transformacije Podgorice u održiv grad sa boljim saobraćajem, čistijim vazduhom i prijatnijim javnim prostorom.

1 komentar

  1. The when I just read a weblog, Hopefully that this doesnt disappoint me as much as this. Come on, man, It was my method to read, but I personally thought youd have something interesting to say. All I hear is usually a few whining about something that you could fix when you werent too busy seeking attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com