Home / NOVOSTI / Hronika / PODGORIČANIN TVRDI: Policajac Goran Krstonijević polomio ruku dok me je tukao (FOTO)

PODGORIČANIN TVRDI: Policajac Goran Krstonijević polomio ruku dok me je tukao (FOTO)

Podgoričanin Marko Vukadinović podnio je krivičnu prijavu protiv policijskog službenika Gorana Krstonijevića i više NN službenika koji su ga, kako se navodi, brutalno pretukli nanoseći mu teške tjelesne povrede, a do sukoba je došlo 3. aprila ove godine u Podgorici, po dolasku sa fudbalske utakmice između Sutjeske i Budućnosti. Po podnošenju krivične prijave oštećeni je opisao izvršioce krivičnog djela. Nakon prepoznavanja, kazao je da se radi o službenicima Vojinu Đukiću, Veselinu Miloševiću i Draganu Radinoviću.

Vukadinović je priložio kompletnu medicinsku dokumentaciju koja svjedoči o batinama koje je dobio po cijelom tijelu, između ostalog i u predjelu nosa, a izbijeno mu je i nekoliko zuba. Vještačenjem je utvrđeno da su povrede nastale od udara pesnicom i da se radi o teškim povredama.

Pretukli momka, pa medijima poslali sliku povrijeđenog policajca?

Mladić je istakao da je saznao za ime Gorana Krstonijevića iz medija jer je upravo ovaj policajac navodno zadobio povrede na utakmici, pa je i našem mediju proslijeđena njegova fotografija na kojoj se vidi da mu je ruka u zavojima. Tada su iz Uprave policije zvanično saopštili da je ovaj policajac jedan od povrijeđenih i da se radi na identifikaciji osoba koje su napale službenike.

krstonijevic
Foto: Uprava policije, Goran Krstonijevic

Ipak, Vukadinović tvrdi da je policajac ruku slomio upravo dok je njega tukao, a što se, kako je pojasnio, može vidjeti na snimcima koje je predložio.

“Neko od njih je rekao ovome Krstonijeviću da ide odmah da snima ruku jer mu je povrijeđena, a inače je ruku slomio udarajući mene. To znam jer se sjećam trenutka kada je, dok me je udarao, uzmakao tom rukom i vidjelo se da je osjetio bol, a tada se to po njemu dobro vidjelo. Mislim da me je tada udario u predjelu nosa i slomio mi nos, tom rukom koja ga je zaboljela”.

“Dobro je, ubiste ovog momka”

“Po završetku utakmice i prilikom izlaska sa stadiona došlo je do određenih problema sa službenicima policije i tada počinje masovno batinanje navijača Budućnosti. U tom udaranju od strane policije, ja sam dobro prošao jer sam zadobio samo jedan udarac pendrekom po leđima. Mene su tu na stadionu službenici policije isprskali suzavcem, pa se ja sada ne mogu sjetiti ni kako sam došao do autobusa, ali znam da sam se u jednom trenutku našao u autobusu i da više nisam izlazio do Podgorice”, navodi u krivičnoj prijavi.

Međutim, do problema i dolazi upravo u Podgorici. Naime, Vukadinović između 19.30 i 20 časova stiže kod zgrade Maksim a njegov izlazak vidi se i na nadzornoj kameri Hipotekarne banke koja se nalazi na uglu. Na snimku u koji je FOS imao uvid jasno se vidi da Vukadinović nema povrede na tijelu u tom trenutku. 

“Kada sam izašao primijetio sam bijeli policijski džip “Nissan” i u njemu četiri službenika policije. Iz ovog vozila izašla su dva službenika i to vozač i suvozač. Užurbanim korakom su prišli i obratili mi se riječima:”Momak, momak, stani, ti u plavu majicu”. Pitao sam da li mene pozivaju, pa su mi rekli: “Da, da, ti mangupe, da vidimo koga ćeš da vrijeđaš na stadion”. I tačno je da sam ja na stadionu vrijeđao policiju, ali ne našu već nikšićku koja nas je bez povoda tukla”, navodi Vukadinović koji je, tvrdi, poslušao policajce da bi ga oni strpali na zadnje sjedište i tada počinje vožnja, ali i batinanje.

Po ulasku u džip, ističe, odmah su počeli da ga tuku, a prvi je navodno počeo policajac koji je sjedio na mjesto suvozača. 

“Ovaj policajac me je pesnicom udario u predjelu čela jer sam malo spustio glavu u gard kada sam vidio da će da me udari. Nakon ovog udarca kreće serija mnogobrojnih udaraca pesnicama po meni. Udarali su me sa svih strana i svuda po tijelu i glavi gdje su mogli da me dohvate jer je bilo usko…Vozač je startovao vozilo i krenuli smo prema hramu a drugi službenici su me i dalje udarali bez prestanka”.

Vozilo je kod lokala “Frka” skrenulo prema “Dan-u”, a Vukadinović navodi i da je siguran da su tu ulicu prošli jer se trudio da zapamti kuda ga voze. Za sve to vrijeme policajci su ga, dodaje, tukli i vrijeđali. Kada su prošli Milenijum momak se nadao da će ga ostaviti kod Hitne pomoći. Međutim, vozilo se zaustavlja kod lokala “Madona” gdje se pojavljuju drugi policajci, da bi jedan od njih kog je Vukadinović u prijavi detaljno opisao, ušao u automobil i zadao mu oko 30 udaraca pesnicama po glavi i tijelu.

“Ja nisam puštao glasa, a on mi je govorio: “Spušti ruke, kaži nešto pizdo, jaukni”. Neko od njegovih kolega iz ove druge ekipe znam da mu je rekao: “Dobro je, dobro je, ubiste ovog momka”. Čini mi se da je ove riječi izgovorio jedan službenik za kog mislim da je neki komandir jer je bio dosta stariji od njih pa po tome zaključujem, ali nisam siguran. Znam da je dosta nizak i ćelav i da je imao drugačiji pristup od njih, vidi se da je iskusni policajac”.

“Znaš li što će sad da ti se desi u Kuče”

Vožnja se, kako navodi, nastavlja i dok je jedan od policajaca upitao šta će sa njim, drugi odgovara:”Ajde da ga vodimo put Kuča”.

“Obojica se u tom trenutku okreću i govore: “Znaš li što će sad da ti se desi u Kuče”. Ja sam cijelo vrijeme ćutao i nisam glasa pustio i mislim da ne bih dobio ovakve batine da sam bilo šta rekao ili da sam jaukao. Tada mi se suvozač ili vozač obraća sljedećim riječima: “Sad ćemo da te skinemo golog, onda ćemo da te bijemo i da se pišamo po tebi, a to ćemo sve da snimamo pa ćemo poslati tvojim drugovima, familiji, Varvarima i na tom snimku ćeš da govoriš kako ne voliš Budućnost, kako si pi*ka i kako moliš da prestanemo da te bijemo”. U tom trenutku sam se oglasio i rekao: “To se neće desiti sigurno”.

Vožnja se nastavila prema Maslinama a jedan od policajaca je navodno kazao da ga ipak vode u CB Podgorica kako su i učinili.

Po dolasku u CB Vukadinovića dovode u praznu kancelariju a kasnije u Urgentni centar gdje se zadržava do oko tri sata nakon ponoći. Ipak, nakon ukazane ljekarske pomoći Vukadinovića proslijeđuju direktno u betonjerku u Nikšiću, da bi tek nakon toga bio odveden u Sud za prekršaje gdje mu se tog jutra sudi.

Fos Media

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com